Vänsterpartiet

Förslag till nytt partiprogram offentliggjort

Dela

Idag släpper Vänsterpartiets programkommission sitt förslag till nytt partiprogram, det första sedan 2004. Programmet ställer systemkritik, klimatkamp och socialism i centrum.

-Vårt förslag pekar ut hur dagens enorma rikedomar och teknologiska utveckling kan användas - gemensamt ägande, klimatkamp och mer trygghet och frihet för alla. Det som pågår nu - klimatkris, ojämlikhet och koncentration av makt och resurser hos en liten girig elit - är ohållbart. Socialismen är vårt självklara och hoppfulla svar, säger Hanna Cederin, sammankallande i partiets programkommission.

Programförslaget vill också peka ut ett mer positivt och självsäkert förhållningssätt till partiets politiska arbete och idéer:

-Vänsterpartiets roll har varit att skapa hopp om utveckling. Den unga generationen tror på våra idéer - socialism, systemkritik och demokrati. Vänsterpartiet är större än (sd) bland unga under 34 och störst bland unga tjejer. Vi ska inte tveka om att det är möjligt att ta sig förbi kapitalismens svårigheter, övervinna högerpopulismen och bygga vidare på det vi gillar bäst med Sverige.

Förslaget kommer nu att diskuteras i partiet inför kongressen 21-24 maj 2020 då det nya partiprogrammet slutligen antas.

Här kan du läsa hela programförslaget

Här kan du läsa debattartikel av Hanna Cederin 

För mer information:

Sam Carlshamre, pressekreterare 076-7765357

Vänsterpartiets presstjänst: 070-620 00 64 (ej sms)

Bilder

Om

Vänsterpartiet
Vänsterpartiet
Kungsgatan 84
112 27 Stockholm

070-620 00 64http://www.vansterpartiet.se

Vänsterpartiet är ett parti med rötter i den svenska arbetarrörelsen. Vi arbetar för rättvisa och jämställdhet. Vi tror att människor tillsammans kan skapa ett bättre samhälle.

Följ Vänsterpartiet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum