ŠKODA Sverige

Första bilderna: ŠKODA gläntar på dörren till VISION E

Dela
  • ŠKODAs elektriska koncept med futuristisk interiör
  • ’Simply Clever’: individuellt roterbara säten ger enkelt in- och ursteg
  • Lång hjulbas och korta överhäng garanterar generösa kupémått
  • Självklart ŠKODA-rymligt lastutrymme

VISION E har världspremiär på bilsalongen Auto Shanghai 2017 (19-28 april) och den futuristiska konceptbilen visar designspråket för ŠKODAs framtida elbilar, som lanseras redan 2020. De uppseendeväckande sidodörrarna är bakhängda och ersätter B-stolpen. Samtidigt finns det i den ljusa interiören fyra roterbara säten och utan kardantunneln är golvet både plant och utrymmet generöst.

”Med VISION E ger vi en förhandstitt på ŠKODAs framtida elbilar, säger Bernhard Maier, vd för ŠKODA. ”Förutom de kommande laddhybrid-modellerna kommer vi att lansera fem helt eldrivna modeller på marknaden i olika segment före 2025. Det gör att vi kan erbjuda var fjärde bil med eldrift.”

Tack vare stora glasytor är interiören i VISION E både ljus och transparent. Raka horisontella linjer betonar den klara strukturen och rymligheten i kupén. Fyra skalformade individuella säten med innovativa ryggstöd förstärker moderniteten. Med lång hjulbas och korta överhäng har man dessutom skapat en rymlig och komfortabel kupé med bra utrymme för både åkande och last.

Roterbara säten för maximal ergonomi och komfort 
Sittplatserna är något upphöjda för att ge en god utsikt, men de kan också roteras 20 grader. När dörrarna öppnas vrider sig sätet utåt, vilket gör det enklare att både stiga in och ut ur bilen. När de elektriskt manövrerade och bakhängda dörrarna har stängts vrids sätena automatiskt tillbaka till framåt-positionen. Konceptbilen VISION E är första modellen från ŠKODA att introducera den här nya ”Simply Clever”-funktionen som ger högre komfort och ergonomi. 
Eftersom VISION E har elmotorer både fram och bak finns det ingen konventionell kardantunnel, vilket ytterligare ger rymlighet och utrymme till kupén.

Individuella pekskärmar 
Utöver displayen där vanlig kördata presenteras har ŠKODA VISION E ytterligare skärmar för passagerarna. Mittkonsolen innehåller en stor pekskärm där föraren och den främre passageraren kan läsa och sköta alla viktiga funktioner och tjänster i ŠKODA Connect. 
Dessutom har varje passagerare en egen individuell skärm där de bland annat kan ställa in komfortfunktioner som information och underhållning. Skärmen till passageraren fram är monterad i instrumentpanelen och skärmarna för baksätespassagerarna sitter inbyggda i framsätenas ryggstöd. Dessutom kan alla passagerare personifiera deras underhållning via ytterligare pekskärmar, monterade i armstöden.

På insidan av varje dörr finns ŠKODA phone box som trådlöst och induktivt laddar mobiltelefonen, samtidigt som innehållet i telefonen kan speglas på passagerarnas individuella skärmar. Kupébelysning, ställbar i tio färger, finns också integrerat i dörrarna och under instrumentpanelen. 
Självklart finns också ett ŠKODA-stort lastutrymme som gör VISION E både praktisk och användbar oavsett resmål.

För ytterligare information kontakta Erik Gustafsson, pressansvarig Skoda Sverige, 08-120 811 54, 073-500 65 92,erik.gustafsson@skoda.se  

SKODA sålde över 1 miljon bilar till sina kunder under 2016. Företaget tillverkar för närvarande sina bilar i Tjeckien, Ukraina, Kazakstan, Ryssland, Bosnien-Hercegovina, Indien och Kina. Totalt har Skoda Auto över 25 800 anställda och finns representerade på över 100 marknader.

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

ŠKODA Sverige
ŠKODA Sverigehttp://www.skoda.se
ŠKODA AUTO
är en av världens äldsta biltillverkare. Företaget grundades 1895 – under bilismens allra första tid. I dag har företaget fortfarande sitt huvudkontor i Mladá Boleslav.
• erbjuder för närvarande modeller som: FABIA, RAPID, OCTAVIA, KAROQ, KODIAQ and SUPERB.
• levererade fler än 1,2 miljoner bilar till kunder globalt 2017.
• har varit en del av Volkswagen Group sedan 1991 som är en av de mest framgångsrika biltillverkarna i världen. Tillsammans med koncernen utvecklar och tillverkar SKODA bilar, såväl som komponenter, motorer och växellådor.
• har verksamhet på tre platser i Tjeckien och producerar bilar i Kina, Ryssland, Slovakien, Algeriet och Indien genom koncernsamarbeten, samt i Ukraina och Kazakstan genom lokala samarbetspartners. har över 30 000 medarbetare globalt och finns på fler än 100 marknader.

Följ ŠKODA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från ŠKODA Sverige

Världspremiär: ŠKODA VISION X - en fyrhjulsdriven gashybrid6.3.2018 08:20Pressmeddelande

Sportig, kompakt och fullproppad av avancerad teknik: Nya VISION X är ŠKODAs koncept för framtidens urbana crossover. Med karaktär och egenskaper från företagets populära SUV-modeller, men med framtidens teknik visar nya VISION X en av tekniken för hållbarhet mobilitet enligt ŠKODA framöver. Kupén är full av innovativa infotainments-lösningar och under skalet sitter den unika hybriddrivlinan. Genom att kombinera en biogas-motor med eldrift har VISION X både klimatsmart prestanda och användarvänlighet.

ŠKODA på bilsalongen i Genève 2018: En glimt rakt in i framtiden för hållbar mobilitet5.3.2018 15:11Pressmeddelande

Den tjeckiska biltillverkaren ŠKODA presenterar en rad nyheter och uppdateringar under 2018 års bilsalong i Genève. Med det nya hybridkonceptet VISION X – en bil som kombinerar el och gasdrift – i ramljuset tillsammans med nya uppdaterade ŠKODA FABIA visar företaget såväl en tydlig väg in i framtiden som utvecklingen av det nuvarande modellprogrammet. Dessutom debuterar ŠKODA KODIAQ Laurin & Klement som är den mest exklusiva versionen någonsin av den nya succésuven samtidigt som OCTAVIA RS lanseras med avancerat Challenge Plus-paket.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum