ŠKODA Sverige

Första bilderna: ŠKODA gläntar på dörren till VISION E

Dela
  • ŠKODAs elektriska koncept med futuristisk interiör
  • ’Simply Clever’: individuellt roterbara säten ger enkelt in- och ursteg
  • Lång hjulbas och korta överhäng garanterar generösa kupémått
  • Självklart ŠKODA-rymligt lastutrymme

VISION E har världspremiär på bilsalongen Auto Shanghai 2017 (19-28 april) och den futuristiska konceptbilen visar designspråket för ŠKODAs framtida elbilar, som lanseras redan 2020. De uppseendeväckande sidodörrarna är bakhängda och ersätter B-stolpen. Samtidigt finns det i den ljusa interiören fyra roterbara säten och utan kardantunneln är golvet både plant och utrymmet generöst.

”Med VISION E ger vi en förhandstitt på ŠKODAs framtida elbilar, säger Bernhard Maier, vd för ŠKODA. ”Förutom de kommande laddhybrid-modellerna kommer vi att lansera fem helt eldrivna modeller på marknaden i olika segment före 2025. Det gör att vi kan erbjuda var fjärde bil med eldrift.”

Tack vare stora glasytor är interiören i VISION E både ljus och transparent. Raka horisontella linjer betonar den klara strukturen och rymligheten i kupén. Fyra skalformade individuella säten med innovativa ryggstöd förstärker moderniteten. Med lång hjulbas och korta överhäng har man dessutom skapat en rymlig och komfortabel kupé med bra utrymme för både åkande och last.

Roterbara säten för maximal ergonomi och komfort 
Sittplatserna är något upphöjda för att ge en god utsikt, men de kan också roteras 20 grader. När dörrarna öppnas vrider sig sätet utåt, vilket gör det enklare att både stiga in och ut ur bilen. När de elektriskt manövrerade och bakhängda dörrarna har stängts vrids sätena automatiskt tillbaka till framåt-positionen. Konceptbilen VISION E är första modellen från ŠKODA att introducera den här nya ”Simply Clever”-funktionen som ger högre komfort och ergonomi. 
Eftersom VISION E har elmotorer både fram och bak finns det ingen konventionell kardantunnel, vilket ytterligare ger rymlighet och utrymme till kupén.

Individuella pekskärmar 
Utöver displayen där vanlig kördata presenteras har ŠKODA VISION E ytterligare skärmar för passagerarna. Mittkonsolen innehåller en stor pekskärm där föraren och den främre passageraren kan läsa och sköta alla viktiga funktioner och tjänster i ŠKODA Connect. 
Dessutom har varje passagerare en egen individuell skärm där de bland annat kan ställa in komfortfunktioner som information och underhållning. Skärmen till passageraren fram är monterad i instrumentpanelen och skärmarna för baksätespassagerarna sitter inbyggda i framsätenas ryggstöd. Dessutom kan alla passagerare personifiera deras underhållning via ytterligare pekskärmar, monterade i armstöden.

På insidan av varje dörr finns ŠKODA phone box som trådlöst och induktivt laddar mobiltelefonen, samtidigt som innehållet i telefonen kan speglas på passagerarnas individuella skärmar. Kupébelysning, ställbar i tio färger, finns också integrerat i dörrarna och under instrumentpanelen. 
Självklart finns också ett ŠKODA-stort lastutrymme som gör VISION E både praktisk och användbar oavsett resmål.

För ytterligare information kontakta Erik Gustafsson, pressansvarig Skoda Sverige, 08-120 811 54, 073-500 65 92,erik.gustafsson@skoda.se  

SKODA sålde över 1 miljon bilar till sina kunder under 2016. Företaget tillverkar för närvarande sina bilar i Tjeckien, Ukraina, Kazakstan, Ryssland, Bosnien-Hercegovina, Indien och Kina. Totalt har Skoda Auto över 25 800 anställda och finns representerade på över 100 marknader.

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

ŠKODA Sverige
ŠKODA Sverigehttp://www.skoda.se
ŠKODA AUTO
är en av världens äldsta biltillverkare. Företaget grundades 1895 – under bilismens allra första tid. I dag har företaget fortfarande sitt huvudkontor i Mladá Boleslav.
• erbjuder för närvarande modeller som: FABIA, RAPID, OCTAVIA, KAROQ, KODIAQ and SUPERB.
• levererade fler än 1,2 miljoner bilar till kunder globalt 2017.
• har varit en del av Volkswagen Group sedan 1991 som är en av de mest framgångsrika biltillverkarna i världen. Tillsammans med koncernen utvecklar och tillverkar SKODA bilar, såväl som komponenter, motorer och växellådor.
• har verksamhet på tre platser i Tjeckien och producerar bilar i Kina, Ryssland, Slovakien, Algeriet och Indien genom koncernsamarbeten, samt i Ukraina och Kazakstan genom lokala samarbetspartners. har över 30 000 medarbetare globalt och finns på fler än 100 marknader.

Följ ŠKODA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från ŠKODA Sverige

Rekordmånga leveranser samt högre försäljningsintäkter och rörelseresultat för ŠKODA första halvåret 20173.1.2018 13:52Pressmeddelande

Rekordmånga leveranser: Ökning med 2,8 procent till 585 000 bilar Försäljningsintäkterna ökade med 22,6 procent till 8 720 miljarder euro Rörelseresultat på 860 miljoner euro, ökning med 25,5 procent Södertälje, 31 juli 2017 – Framgångarna för ŠKODA fortsätter. Under första halvåret 2017 ökade den tjeckiska biltillverkaren såväl antalet leveranser som omsättningen och vinsten. Från januari till juni ökade leveranserna till kunder med 2,8 procent till rekordhöga 585 000 bilar. Försäljningsintäkterna växte med 22,6 procent till 8 720 miljarder euro och jämfört med samma period förra året ökade rörelseresultatet med 25,5 procent till 860 miljoner euro. ”ŠKODA växte starkt även under första halvan av 2017”, säger företagets CEO Bernhard Maier. ”Vårt moderna och attraktiva modellutbud utökades i februari med en viktig komponent, nya ŠKODA KODIAQ, som tagits emot extremt väl av kunderna. Efterfrågan är fortsatt hög och arbetet i fabrikerna går på full kapacitet. Vi ser optimistiskt på det an

ŠKODA firar sitt mest framgångsrika motorsport-år någonsin – fortsätter med Tidemand/Andersson13.12.2017 08:00Pressmeddelande

Med en världsmästartitel, fem regionala mästerskapstitlar och hela 14 nationella är 2017 utan tvekan det mest framgångsrika motorsport-året i företagets historia. Bilen, ŠKODA FABIA R5, dominerar WRC 2-mästerskap runt om i världen i händerna på såväl fabriks- som privatteam. Världsmästarna Pontus Tidemand och Jonas Andersson fortsätter hos ŠKODA Motorsport som till 2018 dessutom kommer med sin yngsta föraruppställning någonsin till världsmästerskapet WRC 2.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum