ŠKODA Sverige

Första detaljbilderna på SKODA KODIAQ

Dela

Nu släpper SKODA de första omaskerade bilderna på nya SKODA KODIAQ. Det nya designspråket överförs nu till SUV-segmentet och ger KODIAQ en bred grill, atletiskt formade dörrar och kristallinspirerande baklyktor. Världspremiär för bilen 1 september i Berlin.

Första detaljbilderna på SKODA KODIAQ: distinkt design för den nya stora SUV:en. Strax innan världspremiären av nya SKODA KODIAQ 1 september i Berlin, avslöjar nu SKODA exteriöra detaljer på sin nya stora SUV-modell.
Fler videor

Nya SKODA KODIAQ imponerar: den breda, tredimensionella grillen är slående med sin egen karaktär. I kombination med de skarpa framlyktorna med full LED-teknologi ger SKODAs första SUV ett omisskännligt uttryck på vägen. Även sidan och bakdelen på bilen har fått ett nytt krispigt utseende. Dörrarna är atletiskt formade och baklyktorna uttrycksfullt skulpterade. Baklyktorna med LED-teknologi lyser självklart i SKODAs typiska C-form. 

Det exceptionella utrymmet är också typiskt SKODA. Med en kapacitet på 720 liter (2065 liter med baksätet nedfällt) erbjuder KODIAQ som femsitsig det största bagageutrymmet i klassen. Bilen kan också beställas med sju säten som tillval. Vinklarna på baksätena kan justeras vilket innebär att bilen kan anpassas efter bästa möjliga komfort- och/eller lastningsbehov. Bilen kan fås med ett fällbart passagerarsäte fram vilket innebär att den kan transportera föremål på upp till 2,90 meter. 

De senaste assistanssystemen säkerställer förbättrad säkerhet och komfort. ”Area view” är ett system som använder vidvinkelskameror fram, bak och i sidospeglarna som överför bilder av omgivningen till bilens navigationsskärm. Dessa inkluderar också en virtuell top-down vy och 180 graders bild av området runt om bilen. 
 

”Dragassistans” är också nytt. Om SKODA KODIAQ drar en trailer tar systemet över styrningen när ekipaget backas långsamt. ”Manoeuvre Assist” är ett system som bromsar automatiskt om ett hinder dyker upp bakom bilen vid backning. 

”SKODA Connect” är ytterligare en innovation och en mobil online service som är uppdelad i två kategorier. En del för Infotainment-systemet i bilen som säkerställer mer och relevant information och navigation i realtid. Den andra är Care Connect-service som ger bilägaren assistans och fjärrstyrd access till bilen. 

Detta är lite av den information som SKODA släpper tillsammans med några detaljbilder på bilen. Bilen har världspremiär 1 september och lanseras i Sverige i början av 2017.

För ytterligare information kontakta Mikael Sandberg pressansvarig Skoda Sverige, 08-120 811 12, 073-26 26 043,mikael.sandberg@skoda.se  

SKODA sålde över 1 miljon bilar till sina kunder under 2016. Företaget tillverkar för närvarande sina bilar i Tjeckien, Ukraina, Kazakstan, Ryssland, Bosnien-Hercegovina, Indien och Kina. Totalt har Skoda Auto över 25 800 anställda och finns representerade på över 100 marknader.

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
160810Kodiaq_2
160810Kodiaq_2
Ladda ned bild
160810Kodiaq_4
160810Kodiaq_4
Ladda ned bild
160810Kodiaq_3
160810Kodiaq_3
Ladda ned bild

Dokument

Om

ŠKODA Sverige
ŠKODA Sverigehttp://www.skoda.se
ŠKODA AUTO
är en av världens äldsta biltillverkare. Företaget grundades 1895 – under bilismens allra första tid. I dag har företaget fortfarande sitt huvudkontor i Mladá Boleslav.
• erbjuder för närvarande modeller som: FABIA, RAPID, OCTAVIA, KAROQ, KODIAQ and SUPERB.
• levererade fler än 1,2 miljoner bilar till kunder globalt 2017.
• har varit en del av Volkswagen Group sedan 1991 som är en av de mest framgångsrika biltillverkarna i världen. Tillsammans med koncernen utvecklar och tillverkar SKODA bilar, såväl som komponenter, motorer och växellådor.
• har verksamhet på tre platser i Tjeckien och producerar bilar i Kina, Ryssland, Slovakien, Algeriet och Indien genom koncernsamarbeten, samt i Ukraina och Kazakstan genom lokala samarbetspartners. har över 30 000 medarbetare globalt och finns på fler än 100 marknader.

Följ ŠKODA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från ŠKODA Sverige

Rekordmånga leveranser samt högre försäljningsintäkter och rörelseresultat för ŠKODA första halvåret 20173.1.2018 13:52Pressmeddelande

Rekordmånga leveranser: Ökning med 2,8 procent till 585 000 bilar Försäljningsintäkterna ökade med 22,6 procent till 8 720 miljarder euro Rörelseresultat på 860 miljoner euro, ökning med 25,5 procent Södertälje, 31 juli 2017 – Framgångarna för ŠKODA fortsätter. Under första halvåret 2017 ökade den tjeckiska biltillverkaren såväl antalet leveranser som omsättningen och vinsten. Från januari till juni ökade leveranserna till kunder med 2,8 procent till rekordhöga 585 000 bilar. Försäljningsintäkterna växte med 22,6 procent till 8 720 miljarder euro och jämfört med samma period förra året ökade rörelseresultatet med 25,5 procent till 860 miljoner euro. ”ŠKODA växte starkt även under första halvan av 2017”, säger företagets CEO Bernhard Maier. ”Vårt moderna och attraktiva modellutbud utökades i februari med en viktig komponent, nya ŠKODA KODIAQ, som tagits emot extremt väl av kunderna. Efterfrågan är fortsatt hög och arbetet i fabrikerna går på full kapacitet. Vi ser optimistiskt på det an

ŠKODA firar sitt mest framgångsrika motorsport-år någonsin – fortsätter med Tidemand/Andersson13.12.2017 08:00Pressmeddelande

Med en världsmästartitel, fem regionala mästerskapstitlar och hela 14 nationella är 2017 utan tvekan det mest framgångsrika motorsport-året i företagets historia. Bilen, ŠKODA FABIA R5, dominerar WRC 2-mästerskap runt om i världen i händerna på såväl fabriks- som privatteam. Världsmästarna Pontus Tidemand och Jonas Andersson fortsätter hos ŠKODA Motorsport som till 2018 dessutom kommer med sin yngsta föraruppställning någonsin till världsmästerskapet WRC 2.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum