Umeå kommun

Första kullen driftledare lantbruk tar examen

Dela

Nu går Forslundas första omgång driftledare lantbruk ut i arbetslivet. Många studenter har redan blivit erbjudna jobb eller har jobb på gång.

Efter en hektisk period av examinationer, tar den första kullen driftledare (8 st.) vid Forslunda examen. Examinationerna som äger rum 2325 mars och avslutas fredag 27 mars med en ceremoni.

Utbildningen driftledare lantbruk, som sträcker sig över 60 veckor, under cirka 1, 5 år, omfattar kurser i bland annat ekonomi, entreprenörskap och företagande, jordbrukets miljöpåverkan och odling av foderväxter. Utöver dessa ingår även ett antal valbara kurser. 

Flera av kursdeltagarna har redan fått jobb. De flesta arbetar på familjegårdar som de på sikt kommer att ta över. En av deltagarna har fått jobb som driftchef på Forslunda. 

Nyckelord

Kontakter

Björn Wiklund
utbildningsledare Yrkeshögskolan Forslunda
070-611 11 09
bjorn.wiklund@umea.se

Länkar

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum