RF/SISU

Första kvinnliga ordföranden på 115 år: Susanne Öberg, Bollstabruk, ska leda RF-SISU Västernorrland

Dela

Specialdistriktsidrottsförbunden i Västernorrland har gjort ett historiskt val. 45-åriga Susanne Öberg från Bollstabruk har valts till ny ordförande för RF-SISU Västernorrland. Hon är den första kvinnan på posten sedan förbundet bildades för 115 år sedan.

Susanne Öberg tar över ordföranderollen efter Ulf Näslund, Timrå, som varit ordförande de senaste tolv åren. Öberg valdes på förbundets årsstämma under torsdagskvällen.

Susanne Öberg har en lång bakgrund inom LRF – Lantbrukarnas Riksförbund – där hon jobbat i närmare 20 år, varav de sju senaste som regionchef för Västernorrland och Jämtland. Sedan årsskiftet driver hon ett eget bolag, Susanne Öberg AB, där hon arbetar med konsultuppdrag inom organisations- ledarskaps- och affärsutveckling med fokus på jämställdhet och hållbarhet.

- Jag har stor erfarenhet av påverkansarbete från mina tidigare uppdrag och även djup kunskap i att utveckla organisationer. Den erfarenheten kommer jag att ha nytta av nu. Jag vill jobba för att stärka relationerna mellan de olika idrotterna och för att vi gemensamt ska driva de idrottspolitiska frågorna, säger Susanne Öberg.

Susanne Öberg är aktiv inom idrottsrörelsen, både genom sitt styrelseuppdrag i Sollefteå Skidor och som förälder. Jämställdhets-, inkluderings- och integrationsfrågor ligger henne extra varmt om hjärtat. Hon ser också vikten av att samverka brett på ett regionalt plan.

- Under mina år i Jämtland har jag sett hur idrott kan vara en motor för regional utveckling när samhällsaktörer, besöksnäring och övrigt näringsliv arbetar tillsammans med idrotten kring olika frågor, säger Susanne Öberg.

Den nya styrelsen startar sitt arbete i en speciell tid för idrottsrörelsen där förutsättningarna inte är som de brukar vara.

- Vi ska hjälpa och stötta idrottsföreningarna på olika sätt så att deras viktiga verksamhet för barn och ungdomar kan fortsätta även efter krisen. Och det behöver vi göra tillsammans med andra, säger Öberg.

Här är RF-SISU:s styrelse, vald av årsstämman torsdagen den 23 april:

Susanne Öberg, Bollstabruk

Hans Rosengren, Ramvik

Pia Thoresson, Timrå

Liselotte Pettersson, Örnsköldsvik

Kristina Girhagen, Sollefteå

Leif Johansson, Sundsvall

Tomas Berglund, Sundsvall

Nyckelord

Kontakter

Susanne Öberg, ordförande RF-SISU Västernorrland
070- 641 30 05

Li L'Estrade, kommunikatör
070-669 73 45

Bilder

Om

RF/SISU
RF/SISURF-SISU Västernorrland är Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarnas regionala organisation i Västernorrlands län. Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningar och specialidrottsdistriktsförbund i länet.

Följ RF/SISU

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från RF/SISU

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum