Avesta kommun

Första mottagarna av Bygdepeng Horndal utsedda

Dela

Pressträff

Avesta kommun bjuder in till pressträff med anledning av att den första ansökningsomgången av Bygdepeng Horndal nu är beslutad.

Kom och träffa de föreningar som fått pengar och hör dem berätta om vad de ska använda pengarna tillJ

Plats: Horndals brukspark

Tid: fredag 18:e maj kl 13.00

 

Vad är bygdepeng Horndal?

Bland Horndals föreningar som arbetar med lokalt utvecklingsarbete finns många goda idéer för lokal utveckling, attraktivitet och sammanhållning.

På företaget Googles mark i Horndal kommer skogsavverkning att äga rum och förtjänsten kommer att tillfalla Avesta kommun. En miljon kr av den förtjänsten förs genom Bygdepeng Horndal tillbaka till Horndals föreningar och organisationer genom möjlighet att ansöka om medel för projekt eller aktiviteter.

Bygdepeng Horndal kan sökas för lokala utvecklingsaktiviteter eller investeringar som höjer Horndals attraktivitet samt sammanhållning och därmed gynnar allmännyttan.

Projektet bör också bidra till ett mervärde vad gäller hållbarhetsperspektiv och i ansökan är det möjligt att fylla i hur projektet bidrar till jämställdhet, miljö och mångfald.

Vill du veta mer om Bygdepeng Horndal eller pressträffen kontakta Carina Emtebrink

tel 0226-64 5036

eller mejla

carina.emtebrink@avesta.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Avesta kommun
Avesta kommun
Corneliusgatan 16
774 81 Avesta

0226-64 50 00https://www.avesta.se/

När du kommer till Avesta känner du styrkan i älven och värmen från människorna. En 400-årig industrihistoria blandar sig med allt det gröna, hissnande vackra i Koppardalen. Här hittar du kraften från stålet som formats vid martinugnarna under århundraden, idag en styrka hos alla de företag som hittar hit.
Här är det enkelt att verka, leva och andas. Dra några djupa andetag och dina lungor fylls av energi. Här finns plats för udda och lagom, visenter och köpcentrum. Masar och skating. Avesta är där utomhus är mer än Stora och Lilla Helvetet.

Följ Avesta kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Avesta kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum