Linköpings kommun

Första nationella konferensen om rekrytering av familjehem

Dela

Den 8-9 november 2017 arrangerar Linköpings kommun och Socialstyrelsen den första nationella konferensen på temat rekrytering och marknadsföring av familjehemsuppdraget. Syftet är att utbyta erfarenheter mellan kommuner och sprida goda exempel.

Idag inleds den första nationella konferensen om rekrytering av familjehem på Linköping Konsert & Kongress. Intresset för konferensen var så stort att platserna blev fullbokade på fem dagar. Därför webbsänds även dagens program så att fler kan ta del av innehållet.

– Det är roligt att intresset för konferensen är så stort. Vi hoppas på livliga gruppdiskussioner och många bra erfarenhetsutbyten. Socialstyrelsen kommer även att sammanställa alla goda exempel från konferensen, säger Andreas Thander, som jobbar på Frivilligcentrum och är en av arrangörerna bakom konferensen.

Behovet av nya familjehem är stort i hela Sverige och de flesta kommuner tampas med frågan hur de kan rekrytera fler frivilliga till familjehemsuppdrag. I Linköping har man hittat ett nytt sätt att jobba med rekrytering av familjehem. Vid årsskiftet startade Frivilligcentrum, som är en förvaltnings- och myndighetsövergripande rekryteringsverksamhet. Frivilligcentrum samverkar även med Regionen, ideella sektorn och andra myndigheter. Syftet är att nå ut med information till alla kommunens medborgare och samla information om frivilliga uppdrag under ett och samma paraply.

– Alla ska kunna växa upp i trygghet och vi behöver därför fler familjehem. Genom att samlas här i Linköping kan vi alla dela med oss av goda erfarenheter för att underlätta rekryteringen, säger kommunalråd Mikael Sanfridson (S) som inleder konferensen.

Hela programmet för konferensen

Frivilliga uppdrag i Linköpings kommun

För kommentarer kontakta kommunalråd Mikael Sanfridson (S), telefon 0722-40 08 24.

För mer information kontakta Jussi Eklöf, telefon: 013-26 27 59, e-post: jussi.eklof@linkoping.se eller Andreas Thander, telefon: 013-26 25 47, e-post: andreas.thander@linkoping.se.

Kontakter

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping har 157 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum