Strängnäs stift

Första påsken efter pandemin

Dela

- Äntligen! I år får vi fira påsk tillsammans helt utan restriktioner, det har vi inte gjort sedan 2019, säger Strängnäs biskop Johan Dalman.

Inställda gudstjänster. Webbsända gudstjänster. Gudstjänster med restriktioner. Så har det sett ut i många kyrkor de senaste åren. Men nu kan kyrkorna åter fira den kristna trons största högtid.

- Den här helgen är vår tros crescendo och det märks tydligt i kyrkan. Vi går från mörker till ljus, från hopplöshet till förtröstan, från döden på ett kors till den tomma graven. Det här har kyrkan firat i 2000 år. Påskens gudstjänster är verkligen något extra allt. Och det finns på cykelavstånd för oss alla, säger biskop Johan.

Påskens gudstjänster finns under respektive församlings hemsida.

Nyckelord

Kontakter

Om

Strängnäs stift
Strängnäs stift
Box 84,
64522 Strängnäs

+46(152)23400http://www.svenskakyrkan.se/strangnasstift

Strängnäs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift. Biskop sedan 2015 är Johan Dalman. Stiftet omfattar Närke och Södermanland. Strängnäs stift har 72 församlingar och över 170 kyrkor. Stiftskansliets uppgift är att stödja och stimulera församlingsverksamheten, samt förvalta stiftets jord, skog och fonder. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige. Genom domkapitlet prövas om beslut är fattade enligt kyrkoordningen.

Följ Strängnäs stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Strängnäs stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum