Region Örebro län

Första politiska mötet med deltagande på distans

Dela

Covid-19 drar fram i samhället, och vi måste alla hjälpas åt att förhindra smittspridning. Av den anledningen har Region Örebro län infört möjligheten till politiska sammankomster på distans, vilket för första gången provades när regionstyrelsen sammanträdde i dag.

När det gäller innehållet stack inte dagens regionstyrelse ut ur mängden av politiska sammankomster. För även om viktiga ärenden som en revidering av tidsplanen för 2021 års verksamhetsplan, ett godkännande av ägda bolags årsredovisningar och periodrapporten för mars klubbades igenom var det formerna för mötet som är värt att uppmärksamma.

- Som en konsekvens av den rådande pandemin har fullmäktige fattat beslut om att den ledamot som så önskar kan vara med på distans vid våra politiska möten, och i dag var det första gången vi testade det, säger Andreas Svahn (S), regionstyrelsens ordförande.

Enligt Andreas Svahn föll testet i det stora hela väl ut.

- Det är en förutsättning att alla kan vara med på samma villkor så att de demokratiska principerna inte äventyras, och så vitt jag kunde avgöra så funkade det bra även om vi hela tiden drar nya lärdomar i sammanhanget, säger Andreas Svahn.

Viktigt att kunna hålla ett säkert avstånd

Det är viktigt att i detta sammanhang poängtera att distansdeltagande ska ses som ett komplement till fysiska möten, och inget som på sikt ska ersätta de traditionella sammankomsterna där politikerna möts för diskussioner och debatter i samma rum.

Som en följd av pandemin hade dagens möte flyttats från den ordinarie sammanträdessalen till en betydligt större lokal, där ledamöterna kunde garanteras ett tryggt avstånd mellan varandra.

Mer information

Via länken kan du ta del av dagens möteshandlingar.

Kontakt

Andreas Svahn, regionstyrelsens ordförande, telefon: 070-524 22 66

Niklas Tiedermann, chef på staben för administration, juridik och säkerhet, telefon: 019-602 74 53

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Andreas Svahn, regionstyrelsens ordförande
Andreas Svahn, regionstyrelsens ordförande
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Samtliga medarbetare belönas för värdefulla insatser i kampen mot corona25.5.2020 11:07:57 CESTPressmeddelande

Region Örebro läns medarbetare arbetar sedan en tid tillbaka under de extraordinära förhållanden som coronapandemin fört med sig. Som tack för dessa värdefulla insatser får alla medarbetare i år en extra ersättning i form av ett gåvokort motsvarande 1 000 kronor samt en höjning av friskvårdsbidraget till 3 000 kronor. Det kommer regionstyrelsen att fatta beslut om i morgon, tisdagen den 26 maj.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum