Umeå kommun

Första Serviceassistenten har fått en anställning!

Dela

Fritid i Umeå kommun är den första förvaltningen där en projektanställning övergår till en fast tjänst. Närmare bestämt på badanläggningen Navet.

– Serviceassistenten jobbar 75% fem dagar i veckan. Assistenten är en resurs för oss och avlastar oss med varierande arbetsuppgifter både i restaurangen och i bad. Det har fungerat bra, berättar Magnus Lönneborg, restaurang­ansvarig på Navet.

Serviceassistenten har initialt varit anställd av arbetsmarknadsenheten i Umeå kommun via projektet och anställningen har följts upp av en arbetsmarknads­konsulent från Umeå kommun, arbetsförmedlare och ansvarig chef. Nu övertas anställningen av verksamheten fullt ut.

– Det här är vårt sätt att bidra till att en person med funktionsnedsättning får en anpassad anställning i Umeå kommun, för att komma in i arbetslivet, säger Johanna Wiklander, enhetschef på Navet.

Serviceassistent är ett pilotprojekt i Umeå kommun för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Piloten sträcker sig fram till 2021. Projektet omfattar 20 helårstjänster. Personerna ersätter inte ordinarie personal och arbetar med avgränsade samt individuellt anpassade arbetsuppgifter.

Serviceassistenterna finns bland annat på vård- och omsorgsboenden, måltidsservice, fritid samt inom utbildning. Arbetsplatserna har får en extra resurs och arbetstagarna har fått en möjlighet att genom en anpassad anställning, komma in i arbetslivet.

Kontaktuppgift Fritid
Magnus Lönneborg
070-361 11 04
magnus.lonneborg@umea.se

Johanna Wiklander
073-680 55 97
johanna.wiklander@umea.se

Kontaktuppgift projektet Serviceassistenter
Linda Noréus
arbetsmarknadskonsulent
070-208 50 10
linda.noreus@umea.se

Love Sundlöf
arbetsmarknadskonsulent
070-950 04 56
love.sundlof@umea.se

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är norra Sveriges största arbetsgivare. Våra verksamheter präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service.

Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 129 000 personer och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050. I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum