Värmdö Kommun

Första spadtaget för Charlottendalshallen

Dela

Idag tisdag den 5 april togs det första Spadtag till nya Charlottendalshallen i Gustavsberg. Produktionen startar våren 2022. Hallen och aktivitetsytan planeras vara klar till efter sommaren 2023.

Charlottensdalshallen kommer att bli en fullstor idrottshall med inriktning mot innebandy och handboll, och med en publikkapacitet på ca 270 personer. Deshira Flankör, kommunstyrelsens ordförande tog tillsammans med en elev från Ekedalsskolan och en elev från Engelska skolan det försa spadtaget.

- Äntligen blir sporthallen i Charlottendal av och vi utökar kommunens anläggningar för idrott. Det har varit en ära för mig att fira denna dag tillsammans med elever från Ekedalsskolan och Engelska skolan. Nu ser vi fram emot ännu mer idrottande för våra unga i Värmdö kommun, säger Deshira Flankör, kommunstyrelsens ordförande.

Fokus under ceremonin var på klasserna från Ekedalsskolan och Engelska skolan. Det blir en fullskalig idrottshall med stora ytor. Det kommer bland annat finnas ett aktivitetsrum för dans, yoga, utbildning och liknande. På plan 2 kommer även en mindre cafédel att finnas som kommer att vara öppen ut mot hallen för åskådarna. Intill hallen kommer det att finnas en aktivitetsyta med bland annat basketplan.

Kontakter

Bilder

Om

Värmdö Kommun
Värmdö Kommun
Skogsbovägen 9-11
134 81 Gustavsberg

Servicecenter: 08 - 570 470 00http://www.varmdo.se

Värmdö kommun - skärgårdens mötesplats

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med cirka 44 000 invånare och över 10 000 öar. Inom bara 30 minuter finns Stockholm med alla sina möjligheter. I Gustavsberg finns en lång tradition inom kultur, design och form. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor.

 

 

Följ Värmdö Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Värmdö Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum