Enköpings kommun

Första spadtaget för nya stadsdelen Lillsidan

Dela

I dag, torsdagen den 9 september, tog kommunstyrelsens ordförande Peter Book det första spadtaget för bygget av ICA-butik och bostäder. Spadtaget innebär startskottet för utvecklingen av en ny central stadsdel.

– Vi vill gå från industrikvarter till ett varierat bostadsområde och knyta ihop de västra stadsdelarna med centrum. Denna nya stadsdelen ska ge plats för 900 bostäder, service och upplevelser. I och med dagens spadtag inleds en spännande och efterlängtad utveckling av Lillsidan i Enköping, säger Peter Book, kommunstyrelsens ordförande.

Spadtaget togs tillsammans med representanter från ICA Fastigheter, ICA Sverige, Magnolia bostad och ByggPartner. 

Ny butik och bostäder

På tomten där spadtaget togs ska det byggas två bostadskvarter med totalt 189 hyresrättersamt en ny ICA-butik. Beräknad inflyttning bostäder under 2023 samt butiksöppning till våren 2023.

Personerna på bilden är från vänster: Anna Jöhnemark, ICA Fastigheter, Björn Bergman, Magnolia Bostad, Peter Book, kommunstyrelsens ordförande, Lasse Åhsberg, ICA Fastigheter och Albert Sjögren, Byggpartner.

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum