Örnsköldsviks Kommun

Första steg mot nya bostadsrätter på Kusthöjden i Örnsköldsvik

Dela

Örnsköldsviks kommun har tecknat ett markanvisningsavtal med HSB Produktion gällande möjlig exploatering i bostadsområdet Kusthöjden i Örnsköldsvik.

Kusthöjden erbjuder fin utsikt mot hamnen och Örnsköldsviksfjärdens inlopp.
Kusthöjden erbjuder fin utsikt mot hamnen och Örnsköldsviksfjärdens inlopp.

Örnsköldsviks kommun har tecknat ett markanvisningsavtal med HSB Produktion i Södra Norrland HB. Avtalet innebär att företaget ges möjlighet till exploatering på Kusthöjden i Örnsköldsvik. HSBs planer är att undersöka förutsättningar för att bygga ett flerfamiljshus. Preliminärt kan det handla om cirka 40 lägenheter som upplåts med bostadsrättsform.

– Som ett komplement till vårt projekt Kvarteret Bryssel i centrum är Kusthöjden intressant för oss. Här finns kvalitéer som förhoppningsvis kan tilltala en annan kundgrupp. Attraktiviteten för hela området skulle öka ytterligare om det blev möjligt att realisera idén om en snedhiss mellan Kusthöjden och stadskärnan, säger Anders Wallner, vice VD i HSB Södra Norrland.

Markanvisningsavtalet mellan HSB och kommunen sträcker sig fram till 31 januari 2021.

– En fortsatt exploatering av Kusthöjden ligger helt i linje med den utveckling vi vill se i centrala Örnsköldsvik. Det här avtalet är ett viktigt steg i den riktningen och min förhoppning är att HSB väljer att gå vidare med sina planer - och att andra följer efter, säger Per Nylén, kommunstyrelsens ordförande.

Kommunen projekterar för att färdigställa den befintliga vägen till Kusthöjden. Även förbättringar av gångvägen ingår i det projektet.

 

Nyckelord

Kontakter

Per Nylén, kommunstyrelsens ordförande Örnsköldsvik, 072-514 22 60.
Marcus Elfving, fastighetsstrateg Örnsköldsviks kommun, 0660-884 30
Anders Wallner, vice VD i HSB Södra Norrland, 070-641 04 67

Bilder

Kusthöjden erbjuder fin utsikt mot hamnen och Örnsköldsviksfjärdens inlopp.
Kusthöjden erbjuder fin utsikt mot hamnen och Örnsköldsviksfjärdens inlopp.
Ladda ned bild

Om

Örnsköldsviks Kommun
Örnsköldsviks KommunÖrnsköldsviks kommun är kommunens största arbetsplats. Drygt 5 000 personer i kommunal förvaltning och kommunala bolag ser till att kommunens 56 000 invånare får god samhällsservice.

Kommunen är företagstät med många internationella företag, lång företagande- och industritradition och stort utvecklingsfokus där samverkan är en viktig nyckel. Närheten till Umeå gör att Örnsköldsvik är en del av en större arbetsmarknadsregion med totalt 200 000 invånare och 13 000 företag. Örnsköldsvik är en del av natursköna Höga kusten där skärgård och klippor möter skog och vildmark.

Följ Örnsköldsviks Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Örnsköldsviks Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum