Norrköpings kommun

Första steget i arbetet med Norrköpings besöksnäringsstrategi

Dela

Den 1 maj 2019 övergick besöksnäringsverksamheten från tidigare bolag Upplev Norrköping till kommunens regi. Under sommaren har flera stora evenemang genomförts, bland annat O-Ringen, Stadium Sports Camp, Hugo Parkfestival och Augustifesten. I övergången ingick ett uppdrag från kommunstyrelsen att tillsammans med näringen ta fram en besöksnäringsstrategi.

Foto: Norrköpings kommun
Foto: Norrköpings kommun

Besöksnäringen är en av Sveriges och Norrköping snabbast växande näringar, som bidrar till tillväxt, attraktion och till att skapa fler och nya arbetstillfällen. Logi, restaurang, handel, aktiviteter, resor och transporter är branscher som får del av turistkronan. För att lyckas inom besöksnäringen krävs en god samverkan inom kommunen och tillsammans med näringslivet. Den 24 september genomfördes en gemensam workshop som ett första steg i att arbeta fram en ny strategi för framtida arbete.

– Besöksnäringen är den snabbast växande näringen i Sverige just nu och Norrköping har alla förutsättningar att nå goda resultat. Jag är otroligt glad över den stora uppslutningen kring den första workshopen som ska bidra till att skapa en grund för fortsatt arbete, säger Pontus Lindblom, näringslivsdirektör.

Under workshopen deltog 55 representanter från näringsliv, kommun och andra samarbetspartners, som gemensamt arbetade med den övergripande frågan: Hur skapar vi tillsammans hållbar tillväxt inom besöksnäringen? Under hösten ska en strategi för besöksnäring tas fram och sedan förankras och beslutas om i kommunfullmäktige. Besöksnäringsstrategin ska mynna ut i en årligt framtagen verksamhetsplan.

– Samverkan mellan kommun och näringsliv är viktigt, genom att påbörja arbetet med en besöksnäringsstrategi har vi möjligheten att påverka och bidra med kunskap i processen. Några av de områden vi arbetat med är utbud, målgrupper, ansvar och utmaningar för tillväxt, säger Stefan Papangelis, Happy Moments Norrköping AB.

Kontakt:

Pontus Lindblom
Titel: näringslivsdirektör, Norrköpings kommun
Telefon: 070-667 27 40

Stefan Papangelis
Titel: partner, Happy Moments Norrköping AB
Telefon: 073-822 80 90

_____________________________________________________________________
Avsändare: Matilda Lindström, presskommunikatör
Telefon: 011–15 12 00

Bilder

Foto: Norrköpings kommun
Foto: Norrköpings kommun
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum