Aureum Life

Första svenska cannabisbolaget ska lansera världens första cannabissnus och behöver anställa 400 medarbetare

Dela

Aureum Pharma AB -det första Svenska cannabisbolaget. Odling Medicin Forskning. - erfarna cannabisarbetare sökes, minst 400 medarbetare kommer behövas inom två år. Aureum Pharma håller nu på, som först i världen, med att ta fram ett cannabisläkemedel som i beredningsform är liknande vanligt hederligt portionssnus. Buccalkudden -Auresacculin®

Det svenska läkemedelsbolaget Aureum Pharma ska nu börja tillverka och lansera världens första cannabisläkemedel i en beredningsform av "snus" buccalkudden -Auresacculin® med en hög halt av THC (tetrahydrocannabinol)

Det är en avancerad process att ta fram ett snabbt, långverkande, effektivt och säkert sätt att leverera de aktiva substanserna i ett cannabinol-molekylärt läkemedel. Genom en teoretisk förstudie har Aureum Pharma sett att buccal administration av ett cannabisläkemedel, i beredningsformen buccalkudde, kan ge ett mycket smart och effektivt cannabispreparat. 

Forsknings och utvecklingsarbetet med -Auresacculin® fortgår och beräknas färdigt inom 6–8 månader. Sedan återstår tid för kandidatens registreringsprocedur hos Läkemedelsverket. Läkemedlet kommer att finnas i flera olika styrkor och sammansättningar av cannabinoider.

Man ska även intruducera två andra preparat (Aurenelin® peroral kapsel och Aureteèn® tegranulat) med cannabinoider som aktiva substanser, Dessa ska finnas på den svenska marknaden på licensförskrivning, och det redan i år.

I egna odlingsanlägningar, bland annat i Grekland så ska man driva upp och skörda specifik strain av hampaväxten Cannabis Sativa L +0,2% Thc, för att sedan i Sverige sköta tillverkning av medicinska cannabispreparat. Läkemedlen ska finnas tillgängliga på den svenska och europeiska marknaden, på recept och licensförskrivning.

Med anledning av "växtvärk" så har man nu startat en omfattande rekryteringskampanj, både nybörjare och erfarna cannabisarbetare sökes till odling i Grekland. I Sverige är sökandet inriktat på akademiska kompetenser i första hand, inom två år kommer det behövas minst 400 medarbetare.

Aureum Pharma har nyligen varit i kontakt med samtliga kanadensiska cannabisdirektörer som under de senaste veckorna fått sparken. " -Vi har erbjudit dom toppjobb här hos oss i Sverige" säger bolagets talesperson Toni Holm Lovén.

Lediga tjänster som Areum Pharma erbjuder inom den svenska cannabisindustrin finns på Arbetsförmedlingen Platsbank från den 9 augusti.

Nyckelord

Kontakter

Presskontakt
Toni Holm Lovén

+46 (0)73 813 55 54
toni.holm.loven@aureumlife.se

Bilder

Länkar

Om

Aureum Life
BOX 112 48
100 61 Stockholm

http://www.aureumlife.se

Aureum Pharma AB, läkemedelsföretag med inriktning på medicinsk cannabis. Aureum Agricol AB, odlingsföretag. Aureum Life, moderbolag till Aureum Pharma och Aureum Agricol.

Följ Aureum Life

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Aureum Life

Stor cannabisaffär mellan Sverige och Danmark värd 37 miljoner kronor!12.5.2022 09:05:00 CEST | Pressmeddelande

Det är genom ramverket i en avsiktsförklaring mellan det danska bolaget DanCann Pharma A/S och det svenska bolaget Aureum Pharma AB som denna storaffär planeras genomföras. Avsiktsförklaringen avser inköp av godkända medicinska cannabinoid baserade produkter på bulk, det är både THC och CBD dominanta beredningar och växtmaterial som avses och som kommer levereras från odling i Danmark till laboratorier i Sverige. Estimerad omsättning dom tre kommande åren och kan ge ett affärs värde på 37 miljoner SEK.