Norrköpings kommun

Första utmärkelsen i Erhard ”Dallas” Mathiesens ära

Dela

Föreståndaren för Ektorps fritidsgård, Britt-Marie ”Bim” Hallberg, tilldelas Norrköpings kommuns utmärkelse i Erhard ”Dallas” Mathiesens ära. Det är första gången som utmärkelsen delas ut.

Föreståndaren för Ektorps fritidsgård, Britt-Marie ”Bim” Hallberg.
Föreståndaren för Ektorps fritidsgård, Britt-Marie ”Bim” Hallberg.

Visst är det speciellt att få utmärkelsen första gången. Ungdomarna, eller ”fröna” som "Dallas" själv använde som epitet, stod i fokus hos honom. Själv jobbade jag inte på samma fritidsgård som honom, men han var en kollega med en stark röst. Att likna ungdomar med ”frön” får mig att tänka vidare på hur viktigt det är att sätta plantor och förbereda sådd för framtidens demokrater, säger Britt-Marie Hallberg.

Den medarbetare som tilldelas utmärkelsen i Erhard ”Dallas” Mathiesens ära ges möjlighet att delta i en kompetenshöjande insats som främjar fritidsgårdarnas förutsättningar att bemöta och stötta ungdomar.

Jag önskade att få möjlighet att titta vidare på hur den kommunala verksamheten ”Ungdomspolitiken” i Lund jobbar med ungdomsinflytande. Vi har tidigare provat olika metoder för detta i Norrköping men de har av olika skäl inte levt vidare. Nu vill jag undersöka hur vi kan skapa förutsättningar för att skapa ett reellt ungdomsinflytande och se om den modell de använder i Lund kan överföras och anpassas till oss i Norrköping. Det är jättekul att få chansen att jobba med reellt inflytande för Norrköpings ungdomar och att få möjlighet att samverka med våra folkvalda i Norrköping, säger Britt-Marie Hallberg.

Ungdomars inflytande är ett jätteviktigt ämne att jobba med. Det ska bli spännande att se om vi kan använda oss av Lunds modell i någon form. Den här utmärkelsen ger inte bara en medarbetare möjlighet till kompetensutveckling utan ger också kunskap som hela vår verksamhet kommer att ha nytta av, säger Lars Zetterholm, fritidsgårdschef väst.

För att söka utmärkelsen behöver kandidaten uppfylla vissa villkor och därefter meddela sitt intresse till sin fritidsgårdschef samt hur hen önskar använda pengarna som följer med utmärkelsen. När anmälningsperioden gått ut enas fritidsgårdsverksamheten om fem kandidater som sedan presenteras för utbildningsnämnden. Beslutet att ge utmärkelsen till Britt-Marie Hallberg togs av utbildningsnämnden vid sammanträdet 12 juni.

Det känns jättebra att vi genom den här utmärkelsen dels kan bidra till att duktiga medarbetare får utvecklas men också att fritidsgårdsverksamheten på det här sättet tillförs ny kunskap och nya idéer. Samtidigt hedrar vi genom utmärkelsen en mångårig och väldigt uppskattad medarbetare, säger utbildningsnämndens ordförande Kikki Liljeblad (S).

Kontakt:
Britt-Marie Hallberg
Titel: fritidsgårdsföreståndare, Ektorps fritidsgård
Telefon: 011-15 29 80

Lars Zetterholm
Titel: fritidsgårdschef väst
Telefon: 011-15 28 68

Kikki Liljeblad (S)
Titel: ordförande utbildningsnämnden
Telefon: 070-628 59 28

Erhard "Dallas" Mathiesen arbetade i över 40 år som fritidsledare vid Ektorps fritidsgård. Han avled i början av 2018. Utmärkelsen till hans ära instiftades efter beslut i utbildningsnämnden. För att kunna få priset ska medarbetaren ha jobbat inom fritidsgårdsverksamheten i Norrköpings kommun, Norrköpings fritidsgårdar, i minst 12 månader. De kompetenshöjande insatserna som genomförs får kosta högst 20 000 kronor. Pengarna som följer med utmärkelsen kommer från utbildningsnämndens centralt förvaltade medel och utmärkelsen ska vara kostnadsneutral för berörd fritidsgård.

________________________________________________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-584 72 15

Bilder

Föreståndaren för Ektorps fritidsgård, Britt-Marie ”Bim” Hallberg.
Föreståndaren för Ektorps fritidsgård, Britt-Marie ”Bim” Hallberg.
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Rådhusets klockor ringer för att hylla alla kommuninvånare13.5.2020 18:24:58 CESTPressmeddelande

Den här veckan infaller den nationella krisberedskapsveckan – en vecka som syftar till att höja människors beredskap för olika kriser i samhället. Just nu är vi dock mitt i en pågående kris, och många jobbar hårt för att på olika sätt stötta varandra. Fokus på krisberedskapsveckan ligger därför i år på att lyfta alla goda insatser som görs. Som ett led i det låter Norrköpings kommun klockspelet ringa för att hylla alla kommunens invånare.

Kultur- och fritidsnämndens stipendiater utsedda13.5.2020 09:52:27 CESTPressmeddelande

Den 12 maj beslutade kultur- och fritidsnämnden vilka nio personer som tilldelas årets stipendier inom kultur- och idrottsområdet. Årets Moa Martinson stipendium gick till konstnären och filmregissören Maja Borg. Den unga sångerskan Moa Karlén fick kulturstipendiet till unga lovande talanger, Isak Pettersson, IFK Norrköping fick Jonas Jacobssons stipendium och Pernilla Wibergs stipendium gick i år till Tuvalisa Rosenquist, Tjalve.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum