Järfälla Kommun

Första vaccineringen genomförd på särskilda boenden

Dela

Järfälla kommun är en av de kommuner som var först ut när Region Stockholm under dagen inledde sin vaccination av riskgrupper.

– Jag är glad att vaccinationen nu är inledd och att Järfälla är en av kommunerna som är först ut. Det här är ett mycket viktigt steg mot att livet ska återgå till det normala. Men det är ett litet steg och vi kan inte tillåta oss att slappna av utan måste hålla ut, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande.

Två särskilda boenden i Järfälla med totalt drygt 75 personer i riskgrupp vaccinerades i första omgången när vaccinationen inleddes under söndagen den 27 december.

– Det här är ett viktigt steg för att ytterligare skydda våra äldre. Jag ser fram emot ett fortsatt nära samarbete med Region Stockholm så att Järfällas äldre ska kunna vaccineras så snabbt som mjöligt, säger Lennart Nilsson (KD), kommunalråd och ordförande i Äldrenämnden.

Nyckelord

Kontakter

Emma Feldman (M)Kommunstyrelsens ordförande

Emma Feldman är kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd i Järfälla. Presskontakt via John Backvid, 08-580 286 51.

Tel:08-580 286 51

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

 

Järfälla strax nordväst om Stockholm, med sina grönområden, sin Mälarkust och sitt fantastiska kollektivtrafikläge, är en attraktiv inflyttningskommmun. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Järfälla växer, och samtidigt som det byggs nya attraktiva bostäder planerar vi för tusentals nya jobb i attraktiva kontorslägen, högre utbildning och fler besökare.

 

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum