Linköpings kommun

Förstärkning av kommunens arbete mot bidragsbrott

Dela

Linköpings kommuns arbetsgrupp mot bidragsbrott utökas nu med representanter från både Skatteverket och Kronofogden. Detta innebär en kraftig förstärkning av kommunens arbete mot ekonomisk brottslighet som i sin tur hjälper till att minska förekomsten av bidragsbrott i Linköping.

Allians för Linköpings arbete mot bidragsbrottslighet intensifieras ytterligare. I detta arbete ingår sedan tidigare fem tjänster inom Social- och omsorgsförvaltningen som fokuserar på att upptäcka och förebygga bidragsbrottslighet. Där ingår också den arbetsgrupp mot bidragsbrott som arbetsmarknadsnämndens ordförande Fredrik Lundén (M) initierade tillsammans med Stångåstaden. En arbetsgrupp som har möjliggjort att socialtjänsten och olika fastighetsbolag har kunnat mötas för att utbyta erfarenheter. Denna grupp utökas nu med Kronofogdemyndigheten och Skatteverket.

- Det är synd att det ska behövas men det är verkligen inspirerande att arbeta med att rätt stöd ska gå till rätt mottagare. Det är ett arbete som verkligen gör skillnad, och det är en förutsättning för att vi skall kunna behålla dagens välfärdsmodell. Arbetet i gruppen har påvisat behovet av samarbete och med de nya aktörerna så känns gruppen mer eller mindre komplett. Då känns det som rätt tidpunkt för politiken att ta ett steg tillbaka och gruppens arbete kommer från och med nu att ledas av en styrgrupp av tjänstepersoner, säger Fredrik Lundén (M).

I arbetsgruppen ingår Social- och omsorgsförvaltningen, Stångåstaden, Willhem, Heimstaden, Victoria Park, HSB, Polisen, Försäkringskassan och numera även Kronofogdemyndigheten och Skatteverket.

Kontakter

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

Attendos uppdrag på Ånestads vårdboende avslutas6.10.2021 16:11:05 CEST | Pressmeddelande

Attendo kommer att lämna Ånestads vårdboende i förtid. Det står klart efter ett beslut i Äldrenämnden idag. "Att Attendo skulle avsluta sitt uppdrag har varit en tydlig inriktning från mig som ordförande. Det fanns inga andra alternativ med tanke på de allvarliga brister som har uppmärksammats i verksamheten. Det viktigaste för oss är att se till att de boende på Ånestad får en god vård och omsorg", säger Liselotte Fager (KD), Äldrenämndens ordförande.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum