Trafikverket

Förstärkningsarbetet och breddningen av väg 798 mellan Esarp och Genarp kräver avstängning

Dela

Arbetet med att förstärka och bredda väg 798 mellan Esarp och Genarp fortsätter. Förändringarna kommer att leda till en trafiksäkrare och framkomligare väg mellan Esarp och Genarp. Mellan 29 september och 5 oktober stängs vägen av.

Väg 798 mellan Esarp och Genarp kommer att stängas av från fredag 29 september klockan 5 till torsdag 5 oktober klockan 5.  Vägen stängs av från väg 820 strax öster om Esarp, till cirkulationsplatsen före Genarp. De som bor utefter den avstängda vägen kommer att kunna ta sig till och från bostaden. Vägen stängs av för att skapa en säker miljö för trafikanter och entreprenör.

Under tiden som vägen är avstängd hänvisas genomfartstrafiken till omledningsvägen, via väg 11, 807 och 790. Räkna med att det kan ta längre tid att ta sig fram under hela byggnationstiden och försök att välja alternativa vägar.

Hela ombyggnationen beräknas vara slutförd i slutet av december.

För mer information om projektet: www.trafikverket.se/esarpsvagen

Nyckelord

Kontakter

Wali Hamid, projektledare Trafikverket 010-124 15 83

Trafikverkets pressjour 0771-31 15 00

Henrik Andersson, platschef Serneke 0708 - 17 06 01

Dokument

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar och långsiktig planering av det samlade transportsystemet.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

Presstips: Trafikstörning Ölandsbron11.12.2017 09:00Pressmeddelande

Från tisdagen den 12 december till lördagen den 16 december utför Trafikverket mätningsarbeten på Ölandsbron. Det kräver att bron är fri från trafik under vissa perioder. Inmätningarna görs för kommande arbeten på högbrodelen under 2018. Framkomligheten kommer att vara begränsad på Ölandsbron mellan kl. 1 och kl. 4, med start natten mellan måndagen den 11 och tisdagen den 12 december. Vid normalt väder beräknas arbetet pågå till och med natten mellan torsdagen den 14 och fredagen den 15 december. Natten mellan fredag och lördag är aviserad som reserv, om vädret hindrar arbetet tidigare i veckan.  Trafikverket gör periodvis nödvändiga underhållsarbeten på Ölandsbron. Under åren 2016-2019 arbetar vi för att möjliggöra trygga och smidiga resor till och från Öland, idag och i framtiden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum