Region Örebro län

Fortfarande allvarligt läge – men stabsläget lämnas

Dela

Region Örebro län lämnar stabsläget, men inrättar i stället en särskild organisation som fortsätter att arbeta med försörjningsläget. Läget är fortfarande allvarligt. Leveranser från Apotekstjänst motsvarar inte det som beställs. Diskrepansen är fortfarande mycket stor. Beställningar från andra leverantörer är stora. Stora ansträngningar görs dagligen för att hantera materialbristen.

- Vi lämnar stabsläget, men läget är fortfarande allvarligt, säger Lena Adolfsson, sjukvårdsledare och tf. hälso- och sjukvårdsdirektör. Många frågor kvarstår att lösa. Förutom att omfördela material dag för dag arbetar vi också parallellt med att säkra leveranser ur ett mer långsiktigt perspektiv. Vi bygger också upp ett eget förråd med vanligt förekommande varor.

Någon tidsplan för en mer stabil försörjning av sjukvårdsmaterial har ännu inte lämnats från leverantören.

Inga operationer har behövt ställas in i Region Örebro län.

Kontakt:
Lena Adolfsson, tf. hälso- och sjukvårdsdirektör, tel. 072 - 7266101

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Här är kulturaktörerna som får ekonomiskt stöd till följd av coronakrisen10.7.2020 09:23:00 CESTPressmeddelande

Det är nu klart vilka av länets kulturskapare och ideella föreningar som beviljas finansiellt stöd från Region Örebro läns kulturnämnd för att klara sig igenom den kris som coronapandemin medför. 48 kulturaktörer får dela på 1,5 miljoner kronor och 23 ideella föreningar delar på 350 000 kronor. "Med våra stödpaket vill vi stödja kulturen i länet för att överbrygga den tid under vilken pandemin slår hårt mot kulturlivet", säger Torbjörn Ahlin (C), ordförande i kulturnämnden Region Örebro län.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum