Region Örebro län

Fortfarande allvarligt läge

Dela

Det råder fortfarande problem med leveranser av sjukvårdsmaterial till vården inom Region Örebro län. Läget är fortfarande allvarligt. Patienter i Region Örebro län har inte påverkats av leveransstörningarna. Inga operationer har behövt ställas in.

Under onsdagen har det kommit leveranser av sjukvårdsmaterial som motsvarar ungefär hälften av det som beställts.

Säkrar patientsäkerheten
- Vi arbetar intensivt under de förutsättningar som vi har för att säkra patientsäkerheten, säger Inger Nordin Olsson, chefläkare och stabschef i den regionala sjukvårdsledningen.
Tack vare vårt arbete i stabsläge med kontinuerlig inventering, rapportering och samverkan har vi kunnat upprätthålla vården, såväl den vardagliga som beredskap för eventuella allvarliga händelser och även kritiska förlopp. Men ju längre denna bekymmersamma situation pågår, desto allvarligare blir förstås läget.

Stort arbete av många involverade
- Många av våra medarbetare arbetar nu sedan snart två veckor mycket hårt med att få vården att fungera. De gör ett enormt jobb. Det innebär att man omfördelar sjukvårdsmaterial mellan olika enheter inom hela länets hälso- och sjukvård, men också att man tar hjälp från andra regioner.

Missnöjda - men analys får vänta
- Självklart är vi mycket missnöjda med hur den nya leverantören klarar sin uppgift, men vi ägnar i dagsläget inte någon energi åt analys eller att kommentera olika uttalanden.
Alla frågor om vite, skadestånd med mera får handläggas på rätt nivå av jurister och ansvariga framöver. Allt arbete inriktas på att ingen av våra patienter ska drabbas av de problem som nu finns.

Kontakt: Inger Nordin Olsson, chefläkare och stabschef i den regionala sjukvårdsledningen, tel. 072 - 1415801

Nyckelord

Kontakter

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - för oss tillsammans

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Solceller - en lysande investering för BRF Karlavagnen19.11.2019 10:13:00 CETPressmeddelande

Solceller är ett ständigt aktuellt ämne i diskussionen om miljön och klimatet, och intresset har ökat stort i Sverige. Bostadsrättsföreningen Karlavagnen i Örebro installerade solpaneler på två av föreningens fem fastigheter under sommaren 2019. "Med det här visar vi att vi är en förening på alerten, det är ett värde för alla som bor här. Det känns bra att vi bidrar till en bättre miljö", förklarar föreningens ordförande Tomas Ring.

Här är länets mest cykelvänliga arbetsplatser18.11.2019 14:23:00 CETPressmeddelande

Cykelparkering med tak, tillgång till verkstad för cykelservice och cykelaktiviteter med personalen. Det är några exempel på åtgärder som årets deltagare i utmaningen Cykelvänlig arbetsplats nu prisas för. - De här arbetsplatserna är goda förebilder eftersom de underlättar för sina anställda att ta cykeln till jobbet, säger Mirja Mattsson, projektledare för Hållbart resande i Örebroregionen och arrangör av utmaningen.

Tobaksfria veckan: e-cigaretter ett allt större hot mot unga17.11.2019 07:35:00 CETPressmeddelande

Denna vecka är det tobaksfria veckan och Region Örebro län uppmärksammar det tobakspreventiva arbetet lite extra. På vårdcentraler och Folktandvårdskliniker kommer patienter att uppmärksammas på sina rökvanor och få extra råd och stöd. För personal inom hälso- och sjukvården hålls en utbildningsdag med bland annat en föreläsning om e-cigaretter. Användningen ökar bland unga. I Örebro län har drygt var fjärde niondeklassare någon gång rökt e-cigaretter (2017).

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum