Region Örebro län

Fortfarande allvarligt läge

Dela

Det råder fortfarande problem med leveranser av sjukvårdsmaterial till vården inom Region Örebro län. Läget är fortfarande allvarligt. Patienter i Region Örebro län har inte påverkats av leveransstörningarna. Inga operationer har behövt ställas in.

Under onsdagen har det kommit leveranser av sjukvårdsmaterial som motsvarar ungefär hälften av det som beställts.

Säkrar patientsäkerheten
- Vi arbetar intensivt under de förutsättningar som vi har för att säkra patientsäkerheten, säger Inger Nordin Olsson, chefläkare och stabschef i den regionala sjukvårdsledningen.
Tack vare vårt arbete i stabsläge med kontinuerlig inventering, rapportering och samverkan har vi kunnat upprätthålla vården, såväl den vardagliga som beredskap för eventuella allvarliga händelser och även kritiska förlopp. Men ju längre denna bekymmersamma situation pågår, desto allvarligare blir förstås läget.

Stort arbete av många involverade
- Många av våra medarbetare arbetar nu sedan snart två veckor mycket hårt med att få vården att fungera. De gör ett enormt jobb. Det innebär att man omfördelar sjukvårdsmaterial mellan olika enheter inom hela länets hälso- och sjukvård, men också att man tar hjälp från andra regioner.

Missnöjda - men analys får vänta
- Självklart är vi mycket missnöjda med hur den nya leverantören klarar sin uppgift, men vi ägnar i dagsläget inte någon energi åt analys eller att kommentera olika uttalanden.
Alla frågor om vite, skadestånd med mera får handläggas på rätt nivå av jurister och ansvariga framöver. Allt arbete inriktas på att ingen av våra patienter ska drabbas av de problem som nu finns.

Kontakt: Inger Nordin Olsson, chefläkare och stabschef i den regionala sjukvårdsledningen, tel. 072 - 1415801

Nyckelord

Kontakter

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Här är kulturaktörerna som får ekonomiskt stöd till följd av coronakrisen10.7.2020 09:23:00 CESTPressmeddelande

Det är nu klart vilka av länets kulturskapare och ideella föreningar som beviljas finansiellt stöd från Region Örebro läns kulturnämnd för att klara sig igenom den kris som coronapandemin medför. 48 kulturaktörer får dela på 1,5 miljoner kronor och 23 ideella föreningar delar på 350 000 kronor. "Med våra stödpaket vill vi stödja kulturen i länet för att överbrygga den tid under vilken pandemin slår hårt mot kulturlivet", säger Torbjörn Ahlin (C), ordförande i kulturnämnden Region Örebro län.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum