Region Örebro län

Fortfarande otillräckliga leveranser – normal verksamhet under helgen - PRESSINBJUDAN

Dela

Inte heller under torsdagen har leveranser av sjukvårdsmaterial motsvarat de beställningar som gjorts. Leveranser som kommit motsvarar mindre än hälften av beställda varor. Ett stort arbete pågår inom länets hälso- och sjukvård för att omfördela material.

Fortfarande gäller att patienter i Region Örebro län inte har påverkats av leveransstörningarna. Inga operationer har behövt ställas in. Vården i Region Örebro län kommer att kunna bedriva verksamhet i normal omfattning under helgen.

-Vi fortsätter stabsarbetet för att säkra patientsäkerheten. Tyvärr ser vi ingen snabb lösning på leveransproblemen, säger Inger Nordin Olsson, chefläkare och stabschef i den regionala sjukvårdsledningen. Leveranserna motsvarar inte beställningarna.

-Många ute i verksamheterna gör nu ett fantastiskt arbete med att omfördela och byta varor med varandra så att vi kan upprätthålla en normal vårdverksamhet. Vi kommer att kunna bedriva normal verksamhet under helgen.

Media inbjudes till presskonferens direkt efter fredagens stabsmöte

Tid: fredag 18 oktober kl. 13.30

Plats: Konferensrummet Tysslingen, kulvertplan i M-huset, USÖ

Välkomna!

Kontakter

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum