Region Örebro län

Fortfarande otillräckliga leveranser – normal verksamhet under helgen - PRESSINBJUDAN

Dela

Inte heller under torsdagen har leveranser av sjukvårdsmaterial motsvarat de beställningar som gjorts. Leveranser som kommit motsvarar mindre än hälften av beställda varor. Ett stort arbete pågår inom länets hälso- och sjukvård för att omfördela material.

Fortfarande gäller att patienter i Region Örebro län inte har påverkats av leveransstörningarna. Inga operationer har behövt ställas in. Vården i Region Örebro län kommer att kunna bedriva verksamhet i normal omfattning under helgen.

-Vi fortsätter stabsarbetet för att säkra patientsäkerheten. Tyvärr ser vi ingen snabb lösning på leveransproblemen, säger Inger Nordin Olsson, chefläkare och stabschef i den regionala sjukvårdsledningen. Leveranserna motsvarar inte beställningarna.

-Många ute i verksamheterna gör nu ett fantastiskt arbete med att omfördela och byta varor med varandra så att vi kan upprätthålla en normal vårdverksamhet. Vi kommer att kunna bedriva normal verksamhet under helgen.

Media inbjudes till presskonferens direkt efter fredagens stabsmöte

Tid: fredag 18 oktober kl. 13.30

Plats: Konferensrummet Tysslingen, kulvertplan i M-huset, USÖ

Välkomna!

Kontakter

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Folktandvården Region Örebro län är först i landet med en kariesmottagning24.2.2020 09:00:00 CETPressmeddelande

Karies är en av världens vanligaste sjukdomar. Av alla vuxna som lagar en tand på grund av karies är det bara cirka 20 % som får behandling för sin kariessjukdom. Därför är Folktandvården Region Örebro län först i landet med att öppna en kariesmottagning. Den bemannas av ett team, bestående av tandsköterska, tandhygienist och tandläkare, med fördjupade kunskaper om hur kariessjukdomen uppkommer och utvecklas.

Örebro län kraftsamlar kring Alfred Nobel20.2.2020 12:26:42 CETPressmeddelande

Region Örebro län, Karlskoga kommun och Örebro universitet går nu samma för att satsa på forskning och innovationer. Den samlande personen är världens mest kände svensk – Alfred Nobel. – Vi har allt att vinna på att bättre nyttja Alfred Nobels anda och livsgärning för att stärka tillväxten i Örebro län. Jag är nöjd med och förväntansfull över att vi lyckats samla så många viktiga intressenter i detta gemensamma arbete, säger Iréne Lejegren, regionråd (S) och ordförande för Regionala tillväxtnämnden i Region Örebro län Regionfullmäktige gav i januari Regionala tillväxtnämnden i uppdrag att verka för att stärka Alfred Nobels som varumärke, med inriktning på industrin och innovationer. Örebro universitetet deltar i satsningen med klara mål: – För vår del handlar det om att projektet ska bidra till kompetensförsörjning, rekrytering av internationella studenter och fungera som en sporre till höjd kvalitet i forskning och utbildning vid Örebro universitet, säger rektor Johan Schnürer. I proj

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum