Upplands Väsby kommun

Förtidsrösterna i Väsby fler än någonsin

Dela

Allt fler invånare i Upplands Väsby kommun väljer att förtidsrösta. Omkring 10 599 personer hade förtidsröstat i Väsby fram till på torsdagen, vilket är en ökning med 35,28 procent jämfört med motsvarande period under valet 2014.

Upplands Väsby hade vid kommunvalet 2014 ett valdeltagande på 79,2 procent medan kommunvalen i landet låg på närmare 83 procent. Inför årets val finns det en målsättning att öka valdeltagandet i Väsby. Hittills har omkring 25 procent av de röstberättigade kommuninvånarna valt att förtidsrösta. Filip Olma, kanslichef vid kommunledningskontoret, hoppas att förtidsrösterna ska bidra till att valdeltagandet ökar.

- Sedan många val tillbaka ser vi en trend med fler förtidsröstande. Jag tror att en bidragande orsak är att vi gjort det ännu enklare för Väsbyborna att rösta. Vi har placerat förtidsröstningen vid centrala knytpunkter i kommunen, har generösa öppettider och man behöver endast ha med sig legitimation för att rösta.

Förtidsröstningen har varit igång sedan 22 augusti. Röstningslokalerna vid Väsby centrums östra entré och vid tågstationen har öppet 11-19 varje dag.

- Många talar om gott bemötande från våra röstmottagare. De gör ett fantastiskt jobb med att ta emot röster, serva och svara på väljarnas frågor, säger kommunens valsamordnare Sara Hugosson.

Tiotalet röstmottagare jobbar dagligen i lokalerna, och på valdagen då alla övriga vallokaler öppnar kommer minst 230 personer att vara i tjänst.

- Det är jätteroligt att vi ser den här ökningen. Jag hoppas att valet av röstningslokaler har gjort det lättare för människor att rösta på den plats och på de tider som passar dem, säger valnämndens ordförande Sara Norberg (S).

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 87
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 45 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum