Umeå kommun

Fortsatt begränsad verksamhet inom kulturförvaltningen

Dela

Kulturförvaltningen fortsätter anpassa sina verksamheter för att minska smittspridningen av covid-19. Det beslutade kulturnämnden vid sammanträdet idag den 16 december. Beslutet innebär att verksamheter som har till primär uppgift att samla människor och vara en mötesplats begränsas till och med 17 mars 2021.

Sedan november har kulturförvaltningen haft begränsad verksamhet för att följa de råd som gäller för att minska smittspridningen. Samma begränsning fortsätter nu att gälla till 17 mars. 

  • Kvinnohistoriskt museum och Konsthallen i Väven håller stängt för besökare.
  • Programverksamhet, gruppaktiviteter och andra planerade arrangemang ställs in. Det gäller till exempel sagostunder, språkcaféer och besök av skolklasser på biblioteken. Det gäller även öppen verksamhet inom Kulturskolan, barnkulturen och Kultur för seniorer.
  • Biblioteken håller fortsatt öppet men vi uppmanar till att undvika besök som inte är nödvändiga. Servicen på biblioteken är begränsad.

Anledningen till att anpassningarna gäller ända till den 17 mars är att verksamheterna behöver framförhållning och planeringsutrymme för att kunna erbjuda ett bra programutbud när situationen väl tillåter det.

Kontakt

Ali Yasin Dahir (S)
kulturnämndens t.f. ordförande
076-080 74 19
yasin.dahir@umea.se 

Fredrik Lindegren
kulturchef
090-16 34 13
fredrik.lindegren@umea.se 

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Pandemin präglade året som slutade på plus27.1.2021 14:21:58 CETPressmeddelande

Den pågående coronapandemin satte sin prägel på verksamheternas arbete under stora delar av förra året med åtgärder för att minska smittspridning, minska oro och värna arbetsmiljön. Vid årets slut redovisade gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden ett överskott på 13,8 miljoner kronor. Detta främst beroende på färre elever än budgeterat inom gymnasieverksamheten, i första hand på introduktionsprogrammen, samt att flera arbetsmarknadsåtgärder inte har kunnat startas upp på grund av pandemin.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum