Umeå kommun

Fortsatt begränsning av kulturens verksamheter

Dela

Med anledning av regionala och nationella råd och restriktioner fortsätter kulturförvaltningen att anpassa sina verksamheter för att minska smittspridningen av covid-19. Verksamheter som har till primär uppgift att samla människor och vara en mötesplats begränsas till i första hand 2 maj 2021.

- Utifrån rådande läge i samhället förlänger vi de redan antagna begränsningarna i kulturförvaltningens verksamheter. Det innebär att biblioteken fortsatt håller öppet på vardagar till senast kl 18.00 och att viss verksamhet på Kulturskolan kan fortgå. Övriga verksamheter är inte öppna för allmänheten, säger Fredrik Lindegren, kulturchef.

  • Kvinnohistoriskt museum och Konsthallen i Väven har stängt för besökare.
  • Programverksamhet, gruppaktiviteter och andra planerade arrangemang ställs in. Det gäller till exempel sagostunder, språkcaféer och besök av skolklasser på biblioteken. Det gäller även öppen verksamhet inom Kulturskolan, barnkulturen och Kultur för seniorer.
  • Biblioteken har öppet vardagar till senast kl 18.00 och stängt på lördagar och söndagar. Vi uppmanar till att undvika besök som inte är nödvändiga. Servicen på biblioteken är begränsad.

Kulturförvaltningen har haft begränsad verksamhet sedan november för att följa de råd som gäller för att minska smittspridningen.

Kontakt

Fredrik Lindegren
kulturchef
070-603 25 19
fredrik.lindegren@umea.se 

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Delvis distans fram till påsklovet på kommunala högstadieskolor25.2.2021 12:12:24 CETPressmeddelande

Eleverna på de kommunala högstadieskolorna fortsätter med delvis distansundervisning fram till påsklovet för att minska trängsel i skolans lokaler. Elever i årskurs 7 och 8 växlar varannan vecka mellan att ha undervisning i skolan och på distans till och med den 1 april. Elever i årskurs 9, elever i grundsärskolan och vissa elever med särskilda behov fortsätter ha undervisning på skolan.

Distansundervisning fram till påsklovet på de kommunala gymnasieskolorna24.2.2021 14:02:26 CETPressmeddelande

De kommunala gymnasieskolorna fortsätter med delvis distansundervisning fram till påsklovet (till och med torsdag 1 april). Precis som tidigare innebär det att endast en tredjedel av eleverna får närundervisning på skolorna. – Det är tyvärr ett helt nödvändigt beslut. Vi befinner oss i ett kritiskt läge med ökad smittspridning i stora delar av länet, säger Ann-Christine Gradin, utbildningsdirektör.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum