Uppsala kommun

Fortsatt bra resultat för Uppsala

Dela

Kommunen har nått sitt resultatmål och ytterligare stärkt sin ekonomiska ställning. Det preliminära bokslutet visar att Uppsala kommun för fjärde året i rad redovisar ett positivt resultat, 475 miljoner kronor för år 2019.

- Det är viktigt att vi har ordning och reda i Uppsalas ekonomi så att vi står rustade inför de ökande behoven i välfärden och kommande års ekonomiska utmaningar, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

Kommunen har nått sitt resultatmål och ytterligare stärkt sin ekonomiska ställning. Uppsala kommuns kostnadskontroll och ekonomiska läge är en viktig förutsättning nu när vi går in i en försämrad konjunktur som sammanfaller med ökade demografiska utmaningar och stora investeringar. I resultatet ingår högre skatteintäkter, statsbidrag och lägre kostnader för pensionsskulden. Nämnderna har totalt sett ett överskott, även om vård- och omsorgsnämnderna haft särskilda utmaningar.

- God ekonomisk kostnadskontroll tillsammans med fokuserat arbete har varit en viktig del i fyra år av positiva resultat för kommunen. Samtidigt står vi inför utmaningar de kommande åren där försämrad konjunktur tillsammans med stora investeringar i ett Uppsala som växer kommer att kräva prioriteringar och uthållighet, säger Ola Hägglund, ekonomidirektör i Uppsala kommun.

Uppsala kommuns årsredovisning och bokslut ska antas av kommunfullmäktige 27 april. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor omkring 234 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum