Umeå kommun

Fortsatt delvis distans för kommunala högstadieskolor fram till sportlovet

Dela

Skolhuvudmannen har på grund av pandemiläget beslutat att förlänga delvis distansundervisningen för elever i kommunala högstadieskolor fram till sportlovet. Beslutet sker efter samråd med smittskyddsläkare på Region Västerbotten för att undvika trängsel av större omfattning och därmed minska risken för ökad smittspridning i verksamheten. Beslutet gäller inte elever i årskurs 9, elever i grundsärskolan och elever med särskilda behov som har fortsatt närundervisning.

– Pandemiläget tvingar oss att fortsätta med delvis distansundervisning för att minska risken för smittspridning och säkra arbetsmiljön för personal och elever. Så snart det är möjligt återgår vi till närundervisning, säger Moa Brydsten (S), ordförande i för- och grundskolenämnden.

Delvis distans innebär att elever i årskurs 7 och 8 växlar varannan vecka mellan att ha undervisning i skolan och på distans. På så sätt möjliggörs genomförande av prov och andra moment i de praktisk/estetiska ämnena. Planeringen för elever i årskurs 9 ligger kvar. Dom får närundervisning för att kunna fullfölja sin grundskoleutbildning inför gymnasiestudierna.

Eleverna med distansundervisning erbjuds att beställa lunchportioner. Elever och vårdnadshavare får information från sin skola kring hur undervisningen kommer att utformas under den här tidsbestämda perioden.


Kontakt

Moa Brydsten (S)
ordförande för- och grundskolenämnden
076-774 73 37
moa.brydsten@umea.se

Ann-Christine Gradin
utbildningsdirektör
070-640 12 85
ann-christine.gradin@umea.se

Christopher Granberg
biträdande utbildningsdirektör, grundskola
070-377 35 92
christopher.granberg@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Parterna överens om slutreglering för Lundabron13.7.2021 15:09:18 CEST | Pressmeddelande

Umeå kommun och bygg- och anläggningsföretaget Veidekke har kommit överens om kostnaderna för bygget av Lundabron. Uppgörelsen fastställdes av Tekniska nämnden vid ett extra sammanträde i dag. – Bron är uppskattad och mycket välanvänd av Umeåborna. Samtidigt blev den betydligt dyrare än planerat, vilket verkligen bekymrat oss. Det här måste vi självklart dra lärdomar av, säger Lena Karlsson Engman, ordförande för Tekniska nämnden, Umeå kommun.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum