Umeå kommun

Fortsatt distans för kommunala högstadieskolor i januari

Dela

Skolhuvudmannen har beslutat att förlänga distansundervisningen för elever i kommunala högstadieskolor för perioden 18–22 januari. Därefter delvis distansundervisningen under perioden 25–29 januari och planering pågår med rektorerna hur den ska utformas. Beslutet gäller inte elever i grundsärskolan och vissa elever med särskilda behov.

Besluten sker i samråd med smittskyddsläkare på Region Västerbottens smittskydd och med stöd av skolförordning göra vissa undantag för utbildningens utformning som behövs för att lärare och elever ska kunna följa Folkhälsomyndighetens råd.

– Vi tar ansvar i det smittläge som råder i Umeå kommun för att minska risk för smitta i verksamheten. Vår yttersta målsättning är att skolan så snart det tillåts ska återgå till närundervisning. Alla medborgare i Umeå kommun behöver nu bidra till att minska smittspridningen så våra elever kan återgå till undervisning i skolan, säger Moa Brydsten (S), ordförande i för- och grundskolenämnden.

Beslutet om att tillämpa delvis distansundervisning tas med största aktsamhet då all erfarenhet visar att undervisningen på plats i skolan är att föredra.

– Vi har en beredskap att bedriva distansundervisning även i februari om smittläget fortsätter vara bekymmersamt, säger Ann-Christine Gradin, utbildningsdirektör Umeå kommun.

Kommunen förbereder för hur eleverna ska kunna erbjudas lunch. Elever och vårdnadshavare får information från sin skola kring hur undervisningen kommer att utformas under den här tidsbestämda perioden.

Kontakt

Moa Brydsten (S)
ordförande för- och grundskolenämnden
076-774 73 37
moa.brydsten@umea.se

Ann-Christine Gradin
utbildningsdirektör
070-640 12 85
ann-christine.gradin@umea.se

Christopher Granberg
biträdande utbildningsdirektör, grundskola
070-377 35 92
christopher.granberg@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum