Umeå kommun

Fortsatt distansundervisning på de kommunala gymnasieskolorna

Dela

Från och med måndag 25 januari blir det delvis fjärr- och distansundervisning på de kommunala gymnasieskolorna. Eleverna ska vara hemma var tredje vecka enligt ett rullande schema. – Utifrån det rådande smittläget är det tyvärr nödvändigt med fortsatt distansundervisning. Vi hoppas att det är under en begränsad tid. Våra gymnasieelever har verkligen drabbats hårt under den här pandemin, säger Ann-Christine Gradin, utbildningsdirektör.

De kommunala gymnasieskolorna har bedrivit fjärr- och distansundervisning under en stor del av förra året och även början av det här året. Och efter samråd med smittskyddet på Region Västerbotten har skolhuvudmannen nu beslutat att fortsätta med delvis fjärr- och distansundervisning. Detta innebär att eleverna är hemma var tredje vecka enligt ett rullande schema (årskurs 1 en vecka, sedan årskurs två en vecka och årskurs tre en vecka).

Beslutet om att återgå till delvis fjärr- och distansundervisning gäller fram till sportlovet (fredag 5 mars).

Mer information:
Ann-Christine Gradin
Utbildningsdirektör
070-640 12 85
ann-christine.gradin@umea.se

Nicklas Wallmark
Biträdande utbildningsdirektör, gymnasieskola, arbetsmarknad och vuxenutbildning
070-616 25 16
nicklas.wallmark@umea.se

Pontus Clarin,
Områdeschef gymnasieskola 
070-397 24 05
pontus.clarin@umea.se

Nyckelord

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Delvis distans fram till påsklovet på kommunala högstadieskolor25.2.2021 12:12:24 CETPressmeddelande

Eleverna på de kommunala högstadieskolorna fortsätter med delvis distansundervisning fram till påsklovet för att minska trängsel i skolans lokaler. Elever i årskurs 7 och 8 växlar varannan vecka mellan att ha undervisning i skolan och på distans till och med den 1 april. Elever i årskurs 9, elever i grundsärskolan och vissa elever med särskilda behov fortsätter ha undervisning på skolan.

Distansundervisning fram till påsklovet på de kommunala gymnasieskolorna24.2.2021 14:02:26 CETPressmeddelande

De kommunala gymnasieskolorna fortsätter med delvis distansundervisning fram till påsklovet (till och med torsdag 1 april). Precis som tidigare innebär det att endast en tredjedel av eleverna får närundervisning på skolorna. – Det är tyvärr ett helt nödvändigt beslut. Vi befinner oss i ett kritiskt läge med ökad smittspridning i stora delar av länet, säger Ann-Christine Gradin, utbildningsdirektör.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum