Uppsala kommun

Fortsatt distansundervisning på gymnasiet efter jullovet

Dela

För att minska smittspridning av covid-19 förlänger Uppsala kommun fjärr- och distansundervisningen för de kommunala gymnasieskolorna till 19 februari.

Uppsala kommuns gymnasieledning har utifrån nuvarande läge beslutat att det inte skulle vara önskvärt att alla gymnasieelever återgår till klassrumsundervisning samtidigt efter jullovet under det fortsatt höga smittläget i Uppsala. Därför förängs fjärr- och distansundervisningen för de kommunala gymnasieskolorna.

– Det är ett tråkigt men nödvändigt beslut under de omständigheter som råder med fortsatt hög smittspridning i Uppsala. Vi måste alla göra allt vi kan för att minska smittspridningen så att vi kan återgå till klassrumsundervisning igen, säger Christine Kastner Johnson, gymnasiechef på utbildningsförvaltningen i Uppsala kommun.

Gäller från 12 januari
Beslutet är fattat med stöd av förordningen 2020:115 som ger gymnasieskolor möjlighet att vidta åtgärder för att undvika trängsel i skollokalerna och minska smittspridning. Fjärr- och distansundervisningen för de kommunala gymnasieskolorna gäller från och med tisdag 12 januari 2021 och som längst till fredag 19 februari under förutsättning att det inte kommer nya regler mot smittspridning från regeringen under perioden fram till och med vecka 1.

Följer utvecklingen
Gymnasieledningen har en fortsatt tät dialog med Upplands lokaltrafik, Region Uppsalas smittskyddsenhet och skolorna för att bevaka smittspridningen under perioden. Läget kan snabbt förändras och skolorna vill så snart som möjligt kunna återgå till enbart klassrumsundervisning.

Lunchpeng till eleverna
Uppsala kommun fortsätter att ge elever lunchersättning med 30 kronor per dag för de dagar de har distansundervisning. Alla elever får information via e-post om hur pengarna ska betalas ut.

Undantag från distansundervisning
Vissa gymnasier kan återgå till klassrumsundervisning efter jullovet, andra kan ha viss fjärr- och distansundervisning och det kan göras undantag för nödvändiga praktiska moment och examinationer på ett sådant sätt att trängsel i lokalerna kan undvikas.

– Det är inget önskat läge då vi vet att undervisningen fungerar som allra bäst i klassrummen men med de här undantagen har vi också möjlighet att stötta de elever som har behov, säger gymnasiechefen Christine Kastner Johnson.

Information om vad som gäller på respektive gymnasieskola finns på uppsala.se och nås via länk nedan

Nyckelord

Kontakter

Christine Kastner Johnson, chef kommunal gymnasieskola
Mobil: 070-345 3207
E-post: christine.kastner-johnson@uppsala.se

Eva Kjeller, presskommunikatör
Mobil: 072-596 9010
E-post: eva.kjeller@uppsala.se

 

Länkar

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Nya åtgärder ska förebygga smittspridning på högstadiet10.1.2021 15:20:11 CETPressmeddelande

Inför starten på vårterminen stoppar Uppsala kommuns grundskolor undervisning där elever från olika skolor samlas i gemensamma elevgrupper. Beslutet påverkar framförallt lektioner i vissa ämnen som moderna språk, modersmål och hemkunskap där det är vanligt att elever åker till en annan skola. Undervisning ska istället hållas på elevens hemskola eller genom fjärr- eller distansundervisning.

Flerpartiöverenskommelse om genomförande av fyrspårsavtalet7.1.2021 13:00:00 CETPressmeddelande

Uppsalas mittenstyre och Moderaterna kan idag presentera en överenskommelse om vägen framåt för genomförandet av fyrspårsavtalet och utbyggnaden av de sydöstra stadsdelarna där cykel, gång och kollektivtrafik kommer sättas i främsta rummet. Överenskommelsen innefattar mer blandad bebyggelse i de sydöstra stadsdelarna, ett framkomlighetspaket för södra Uppsala och en bostadssatsning på landsbygden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum