Linköpings kommun

Fortsatt hög lärarbehörighet i Linköping

Dela

Linköpings kommunala skolor visar fortsatt hög lärarbehörighet. Det avslöjar preliminära siffror för 2018 års grundskola och gymnasium.

Förra årets siffror över lärarbehörigheten visade att Linköpingsskolorna låg en bra bit över rikssnittet. I jämförbara kommuner var Linköpings kommunala gymnasieskolor näst bäst i klassen, hack i häl på Sundsvall.

I grundskolan hamnade Linköping på tredjeplats i mätningen med jämförbara kommuner. Bara Jönköping och Umeå hade bättre resultat.

De preliminära resultaten för 2018 visar att Linköping håller en fortsatt hög lärarbehörighet. Både i den kommunala grundskolan och i gymnasiet.

Men kommunen är inte utan utmaningar vad gäller behörigheten för förskolan och i svenska som andra språk. Där finns en hel del att ta itu med. Men många åtgärder är redan i gång inom förskolan. Kommunen har bland annat upphandlat utbildningar där barnskötare erbjuds utbildning till förskollärarexamen.

Kommunen har också fördelen av att ha goda relationer med Linköpings universitet. Till exempel genom att lärarstudenternas verksamhetsförlagda utbildning, VFU, sker i kommunen. På så sätt får framtida pedagoger en chans att se och lära känna verksamheterna.

Siffrorna för 2018 blir officiella under oktober.

Kontakter

Per ConningRedaktör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen som kan göra det.

013-20 64 20per.conning@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

Heltidsaktivering för försörjningsstödsmottagare10.5.2019 14:00:00 CESTPressmeddelande

Trots långvarig högkonjunktur har utanförskapet bitit sig fast hos tusentals Linköpingsbor. Allians för Linköping fortsätter därför att investera för att fler ska få möjlighet till jobb och sysselsättning och har gett i uppdrag till Utbildningskontoret och Social- och omsorgsförvaltningen att utreda hur Linköpings kommun kan införa krav på heltidsaktivering för personer som har försörjningsstöd.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum