Huddinge kommun - politik

Fortsatt hög takt i bostadsbyggandet i Huddinge

Dela

Under 2018 års första åtta månader har 1 151 bostäder fått slutbesked eller interimistiskt slutbesked i Huddinge kommun. Detta är klart högre än kommunens målsättning på minst 850 färdigställda bostäder under hela året.

– Vi är givetvis glada att byggbolagens intresse för Huddinge och kommunens höga ambitionsnivå nu leder till att många nya bostäder för folk att flytta in i färdigställs. Bostadsbristen i Stockholmsregionen är påtaglig och fler bostäder är ett viktigt sätt att se till att fler kan flytta hemifrån eller slipper tacka nej till arbete för att de inte hittar en bostad, säger Malin Danielsson (L), kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor.

Av de färdigställda bostäderna finns 208 stycken i småhus och 943 stycken i flerbostadshus. Flerbostadshusen tillkommer framför allt i kollektivtrafiknära lägen.

– En stor del av bostäderna som färdigställs just nu ligger i Storängen där det gamla industriområdet håller på att omvandlas till ett modernt bostadsområde nära både centrumbutiker och kollektivtrafik. Utöver Storängen har vi just nu flera andra bostadsprojekt igång i varierande storlek och över hela kommunen, från Länna i öster till Masmo i väster, säger Malin Danielsson (L).

Nyckelord

Kontakter

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum