Djurens Rätt

Fortsatt julstress i skinkfabriken

Dela

Varje år dödas drygt 2,5 miljoner grisar i Sverige, men få vet hur det verkligen ser ut i ”skinkfabriken”. Det vill Djurens Rätt ändra på i årets reklamkampanj.

Kampanjen i Stockholms tunnelbana
Kampanjen i Stockholms tunnelbana

Djurens Rätt är till julen 2016 tillbaka med en reklamkampanj om grisarnas i skinkfabriken. I livsmedelsindustrin i Sverige får en gris leva i ungefär 6 månader innan den går till slakt. Under sitt korta liv har den haft mindre än en kvadratmeter per gris att röra sig på.

– Oftast när vi ser reklam som rör livsmedelsindustrin möts vi av glada friska djur på en äng där solen skiner, året om. Vad många fortfarande inte vet är att de flesta av grisarna får se soljus första för första gången när det är dags att åka till slakteriet, säger Peter Nilsson, kampanjsamordnare på Djurens Rätt.

Reklamkampanjen syns i år i lokaltrafiken i Stockholm, Göteborg och Malmö, samt online, som gratisvykort på kaféer och på andra platser. Kampanjen är framtagen tillsammans med reklambyrån Justin Kase och med fotografier av den internationella fotografen Jo-Anne McArthur.

Djurens Rätt anser att grisar har rätt till sina liv och att de inte ska födas upp och dödas för kött. Vi arbetar samtidigt för förbättringar för de grisar som idag hålls för köttproduktion.

Några av de krav Djurens Rätt ställer är:

  • Alla grisar ska ha tillgång till utevistelse med möjligheter att böka och beta.
  • Då grisar hålls inomhus ska de ges ordentligt med strö så att både beteende och komfortbehov tillgodoses så långt det är möjligt vid inomhusvistelse.
  • Då grisar slaktas måste koldioxidbedövningen ersättas av mindre plågsamma bedövningsmetoder.

Nyckelord

Bilder

Kampanjen i Stockholms tunnelbana
Kampanjen i Stockholms tunnelbana
Ladda ned bild

Om

Djurens Rätt
Djurens Rätt
Adress: Hornsgatan 123
117 28 Stockholm

08 - 555 914 00http://www.djurensratt.se

Djurens Rätt är Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation med omkring 45 000 medlemmar. Vi är partipolitiskt obundna och arbetar för ett en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv. Djurens Rätt är beroende av frivilligt stöd för att kunna hjälpa djuren. Det är alla medlemmar och gåvogivare som är Djurens Rätt.

Vi har 90-konto och kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll. Vi är också granskade och godkända av Givarguiden. Djurens Rätt har funnits sedan 1882.

Följ Djurens Rätt

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Djurens Rätt

Viktiga steg framåt men fler steg behövs - Djurens Rätt om förslaget till ny djurskyddslag10.1.2018 14:38Pressmeddelande

Den 11 januari kommer regeringen att fatta beslut om ett förslag till en uppdaterad och moderniserad djurskyddslag, ett förslag som därefter går vidare till Lagrådet. Djurens Rätt gläds åt bra ändringar rörande övergivna katter, elefanter och sjölejon på cirkus och att minkarna på pälsdjursfarmerna finns med, men förväntar sig fler initiativ för djuren i Sverige framöver.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum