Region Örebro län

Fortsatt normal verksamhet i vården

Dela

Fortfarande gäller att patienter i Region Örebro län inte påverkas av leveransstörningarna av sjukvårdsmaterial. Inga operationer har behövt ställas in. Verksamheten bedrivs i normal omfattning.

Inte heller under fredagen har dock leveranser av sjukvårdsmaterial motsvarat de beställningar som gjorts. Ett stort arbete pågår inom länets hälso- och sjukvård för att omfördela material. Det görs även direktbeställningar till andra leverantörer för att klara verksamheten och patientsäkerheten. Stabsläget fortsätter över helgen.

- Bedömningen som vi har gjort tidigare i veckan kvarstår, säger Peter Rask, sjukvårdsledare och stabschef i den regionala sjukvårdsledningen. Vi ser ännu ingen snabb lösning på problemen. Vi har nu, i likhet med de andra regionerna, påbörjat arbetet med att bygga upp ett eget lager av ett femtiotal av de mest frekventa artiklarna för att kunna klara försörjningen i ett längre tidsperspektiv. Direktbeställningar av andra leverantörer, och omfördelningar av material inom länets vårdverksamheter, gör att vi ändå kan upprätthålla en normal verksamhet.

Kontakter

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Här är kulturaktörerna som får ekonomiskt stöd till följd av coronakrisen10.7.2020 09:23:00 CESTPressmeddelande

Det är nu klart vilka av länets kulturskapare och ideella föreningar som beviljas finansiellt stöd från Region Örebro läns kulturnämnd för att klara sig igenom den kris som coronapandemin medför. 48 kulturaktörer får dela på 1,5 miljoner kronor och 23 ideella föreningar delar på 350 000 kronor. "Med våra stödpaket vill vi stödja kulturen i länet för att överbrygga den tid under vilken pandemin slår hårt mot kulturlivet", säger Torbjörn Ahlin (C), ordförande i kulturnämnden Region Örebro län.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum