Region Örebro län

Fortsatt normal verksamhet i vården

Dela

Fortfarande gäller att patienter i Region Örebro län inte påverkas av leveransstörningarna av sjukvårdsmaterial. Inga operationer har behövt ställas in. Verksamheten bedrivs i normal omfattning.

Inte heller under fredagen har dock leveranser av sjukvårdsmaterial motsvarat de beställningar som gjorts. Ett stort arbete pågår inom länets hälso- och sjukvård för att omfördela material. Det görs även direktbeställningar till andra leverantörer för att klara verksamheten och patientsäkerheten. Stabsläget fortsätter över helgen.

- Bedömningen som vi har gjort tidigare i veckan kvarstår, säger Peter Rask, sjukvårdsledare och stabschef i den regionala sjukvårdsledningen. Vi ser ännu ingen snabb lösning på problemen. Vi har nu, i likhet med de andra regionerna, påbörjat arbetet med att bygga upp ett eget lager av ett femtiotal av de mest frekventa artiklarna för att kunna klara försörjningen i ett längre tidsperspektiv. Direktbeställningar av andra leverantörer, och omfördelningar av material inom länets vårdverksamheter, gör att vi ändå kan upprätthålla en normal verksamhet.

Kontakter

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - för oss tillsammans

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Solceller - en lysande investering för BRF Karlavagnen19.11.2019 10:13:00 CETPressmeddelande

Solceller är ett ständigt aktuellt ämne i diskussionen om miljön och klimatet, och intresset har ökat stort i Sverige. Bostadsrättsföreningen Karlavagnen i Örebro installerade solpaneler på två av föreningens fem fastigheter under sommaren 2019. "Med det här visar vi att vi är en förening på alerten, det är ett värde för alla som bor här. Det känns bra att vi bidrar till en bättre miljö", förklarar föreningens ordförande Tomas Ring.

Här är länets mest cykelvänliga arbetsplatser18.11.2019 14:23:00 CETPressmeddelande

Cykelparkering med tak, tillgång till verkstad för cykelservice och cykelaktiviteter med personalen. Det är några exempel på åtgärder som årets deltagare i utmaningen Cykelvänlig arbetsplats nu prisas för. - De här arbetsplatserna är goda förebilder eftersom de underlättar för sina anställda att ta cykeln till jobbet, säger Mirja Mattsson, projektledare för Hållbart resande i Örebroregionen och arrangör av utmaningen.

Tobaksfria veckan: e-cigaretter ett allt större hot mot unga17.11.2019 07:35:00 CETPressmeddelande

Denna vecka är det tobaksfria veckan och Region Örebro län uppmärksammar det tobakspreventiva arbetet lite extra. På vårdcentraler och Folktandvårdskliniker kommer patienter att uppmärksammas på sina rökvanor och få extra råd och stöd. För personal inom hälso- och sjukvården hålls en utbildningsdag med bland annat en föreläsning om e-cigaretter. Användningen ökar bland unga. I Örebro län har drygt var fjärde niondeklassare någon gång rökt e-cigaretter (2017).

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum