Tekniska verken i Linköping

Fortsatt starkt resultat för Tekniska verken i Linköping

Dela

Tekniska verken-koncernens delårsrapport visar på ett fortsatt starkt resultat. Resultatet efter finansiella poster från januari till augusti 2021 uppgår till 512 miljoner kronor, jämfört med 366 miljoner kronor motsvarande period förra året. Det goda resultatet beror bland annat på årets kalla inledning och fortsatt höga elpriser.

Årets första månader är viktiga för Tekniska verkens resultat. I början av 2021 var det kallare än samma period förra året, vilket innebar en ökad fjärrvärmeförsäljning. Elpriset har också legat på betydligt högre nivåer, och vindkraftverken som togs i drift i Sunne förra sommaren har börjat ge utdelning.

- Vi är väldigt glada att koncernens resultat för perioden januari till augusti är så mycket starkare än samma period förra året. Man kan säga att förutsättningarna i år har varit raka motsatsen till de vi hade under 2020, i år har de yttre faktorerna temperatur och elpriser varit på vår sida, vilket inte var fallet förra året. Resultatet innebär att vi kan fortsätta satsa strategiskt, det handlar exempelvis om att bygga ytterligare vindkraftverk i Sunne, bygga ut bredbandet på Linköpings landsbygd och byta ut elmätare. Vi fortsätter också att investera i fossilfria alternativ och bygger just nu en stor ackumulator i Lambohov. Dessutom har vi investerat i fler aktier i Bixia och är nu helägare i bolaget, samt har under året gjort en utdelning till ägaren Linköpings Stadshus AB, säger Niclas Petersen, ekonomi- och finansdirektör på Tekniska verken i Linköping.


För mer information kontakta gärna:
Niclas Petersen, ekonomi- och finansdirektör, Tekniska verken i Linköping AB (publ)
013-20 92 71
Niclas.Petersen@tekniskaverken.se

Nyckelord

Bilder

Om

Tekniska verken i Linköping
Tekniska verken i Linköping
Box 1500
581 15 Linköping

013 - 20 80 00https://www.tekniskaverken.se/
Tekniska verken i Linköping
Box 1500
581 15 Linköping

Tekniska verken-koncernen bygger världens mest resurseffektiva region genom att erbjuda smarta och effektiva lösningar som förenklar våra
211 000 privat- och företagskunders vardag. Tillsammans med våra kunder tar vi hand om och nyttjar jordens resurser på ett bättre sätt, med mer nytta och mindre påverkan på miljön. Vi erbjuder tjänster inom elnät och elhandel, avfall, biogas, effektiva energilösningar, vatten och avlopp, fjärrvärme, fjärrkyla, bredband, belysning och laddlösningar. 
 
Välkommen att läsa mer på tekniskaverken.se
 

Tekniska verken i Linköping AB (publ) Box 1500 581 15 Linköping Besöksadress: Brogatan 1 Presskontakt: 013-20 91 40 Växel: 013-20 80 00

Läs om vårt bidrag till FN:s globala mål här

Följ Tekniska verken i Linköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tekniska verken i Linköping

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum