Uppsala kommun

Fortsatt stöd till entreprenörer i Gottsunda

Dela

Företagslabbet startades 2020 för att stimulera och stötta nyföretagande, entreprenörskap och företagsutveckling i Gottsundaområdet. Nu har kommunen beslutat om en fortsättning för satsningen.

Företagslabbet är öppet för alla som vill få hjälp med frågor om företagande.
Företagslabbet är öppet för alla som vill få hjälp med frågor om företagande.

Flera hundra personer har hittills fått hjälp av Företagslabbets företagsrådgivare för att se över och utveckla sin affärsidé, skapat nätverk och deltagit i utbildningsinsatser. Bland dem som hittills fått stöd finns personer som senare startat företag inom exempelvis restaurang-, finans- och byggbranschen.

– Idag jobbar sex av tio Uppsalabor inom näringslivet och målet är att andelen ska öka. Därför välkomnar och stöttar vi alla insatser som främjar näringslivsutveckling och företagsetableringar i Uppsala. Satsningen i Gottsunda är en medveten strategi för att öka den entreprenöriella kraften i Gottsunda med omnejd, säger Mohamad Hassan (L) ordförande arbetsmarknadsnämnden.

Genom Företagslabbet kan fler förverkliga sina företagsidéer och bli egna företagare. Företagslabbet är utformat som ett deltagarprogram som omfattar utbildningsinsatser, coachning och nätverksskapande. Där finns företagsrådgivare som möter deltagarna och coachar dem i att starta och driva eget företag.

– Företagslabbet är öppet för alla som vill få stöd och hjälp i frågor om företag och entreprenörskap. I Utbildnings- och jobbcenters lokal i Gottsunda centrum går det också att låna en kontorsplats och arbeta med sin affärsidé eller boka mötesrum för möten med leverantörer och kunder, säger Andreas Christoffersson, områdeschef inom arbetsmarknadsförvaltningen.

Företagslabbet drivs av Uppsala kommun, Almi Företagspartner och Region Uppsala och ligger i Utbildnings- och jobbcenters lokaler på entréplan i Gottsunda centrum.

Företagslabbet hjälper dig med din affärsidé

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Företagslabbet är öppet för alla som vill få hjälp med frågor om företagande.
Företagslabbet är öppet för alla som vill få hjälp med frågor om företagande.
Ladda ned bild

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad. I kommunen bor omkring 237 000 personer.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Magasin X får Uppsala kommuns arkitekturpris 202220.6.2022 11:48:03 CEST | Pressmeddelande

Årets Uppsala kommuns arkitekturpris går till Magasin X vid Uppsala Central. Detta kontorshus i trä öppnar för nya sätt att arbeta både flexibelt och framtidsinriktat. – Magasin X visar att det går att kombinera god arkitektur med innovation och hållbarhet. Uppsalaborna kan vara stolta över hur mycket av det vi bygger som är av så pass hög kvalitet, säger Erik Pelling, kommunstyrelsens ordförande och medlem i juryn.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum