Huddinge kommun - politik

Fortsatt stor satsning på trygghetsskapande och brottsförebyggande arbete

Dela

Huddinge har högt ställda mål om att vara tryggt och säkert för de som bor, besöker och verkar i kommunen. Innevarande år satsade koalitionen 10 miljoner kronor i ett trygghetspaket med flera olika delar. Nästa år utökas trygghetspaketet till 15 miljoner

I paketet ingår särskilda medel för avhopparverksamheten, som tidigare finansierats inom kommunens beroendeverksamhet. Antalet trygghetskameror har utökats och vi avsätter medel både för investeringar på nya platser och för driften. I höstas anställdes tre trygghetsvärdar i kommunen och nästa år får vi möjlighet att anställa fler.

- Trygghetsvärdarna har redan visat sig vara ett välkommet inslag i våra centrum där de jobbar med att bygga relationer och öka tryggheten för våra invånare och näringsidkare. De är inte där för att ingripa vid brott men kan rapportera om de ser något och fånga upp ungdomar som misstänks vara på väg att hamna snett, säger Ingalill Söderberg, kommunalråd (DP) med ansvar för bland annat trygghetsfrågor.

En viktig del för ökad trygghet under barns och ungas uppväxt är utökad budget för föräldrarådgivarna i Huddinge.

- Föräldrar är barns viktigaste skyddsfaktor, det vet vi och det säger forskning som gjorts om föräldraskap. I alla familjer finns ofta värme, humor, kärlek, omsorg och god samvaro. Av olika skäl brister ibland föräldrar i sin förmåga att tillgodose barns behov. Det kan variera över tid och alla kan någon gång i livet komma i en situation när man behöver råd och stöd av andra för att stärka sitt föräldraskap, säger Lars Björkman, kommunalråd (HP) med ansvar för socialt förebyggande arbete.

En tidig anknytning mellan barn och vårdnadshavare är en skyddsfaktor mot risken att fångas upp av kriminella nätverk eller hamna i missbruk. För att på ett tidigt stadium upptäcka och fånga upp eventuella stödbehov och stärka relationer mellan förälder, barn och unga har vi sedan några år tillbaka åtta föräldrarådgivare på tre skolor i Flemingsberg, Vårby och Skogås samt en mobil enhet i centrala Huddinge. Med trygghetspaketet kan vi säkerställa och utveckla verksamheten framöver.

Kontakter

Dokument

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum