Järfälla Kommun

Fortsatt uppåt för Järfällas företagsklimat

Dela

Järfälla fortsätter att klättra i Svenskt Näringslivs ranking av kommunernas företagsklimat. Och ambitionen är hög. Med flera tydliga insatser under 2019 är siktet inställt på ett toppresultat inom några år.

Företag Direkt är en av insatserna som ska bidra till ett ännu bättre företagsklimat i Järfälla.
Företag Direkt är en av insatserna som ska bidra till ett ännu bättre företagsklimat i Järfälla.

Järfälla kommun har de senaste åren klättrat i rankingen över företagsklimatet i Sveriges kommuner. Med flera insatser för näringslivet under 2019 är ambitionen att skapa ett företagsklimat i toppklass. Bland insatserna under 2019 märks:

  • Företag Direkt, ett direktnummer som ger företagen i kommunen svar på frågor eller stöd i ärenden som till exempel markupplåtelse eller bygglov.
  • Obligatorisk företagskonsekvensanalys i alla ärenden som berör näringslivet.
  • Utbildning av kommunmedarbetare som i sin yrkesutövning har kontakt med företag.
  • Förstärkt digital service.

– För mig är ett livskraftigt företagande i kommunen väldigt viktigt. Järfälla ska vara en attraktiv kommun att starta och driva sitt företag i och som möter företagare med engagemang och en hög servicenivå. Som företagare i Järfälla ska man inte behöva lägga tid på krångel och byråkrati utan kunna fokusera på sin verksamhet. Kommunen tar under hösten ett antal steg mot att stärka serviceutbudet gentemot företagen och min förhoppning är självklart att det ska förbättra vårt företagsklimat, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

– Det här är en prioriterad fråga. Med ett bra företagsklimat är det lättare att starta, driva och utveckla framgångsrika och växande företag, och det i sin tur betyder fler arbetstillfällen. Vi ser också ett fortsatt starkt intresse för Järfälla som plats att driva företag på, säger Fredrik Persson, näringslivschef.

Nyckelord

Kontakter

Emma Feldman (M)Kommunstyrelsens ordförande

Emma Feldman är kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd i Järfälla sedan den 15 oktober 2018. Presskontakt John Backvid, john.backvid@jarfalla.se, 073-077 79 75

073-077 79 75john.backvid@jarfalla.se

Bilder

Företag Direkt är en av insatserna som ska bidra till ett ännu bättre företagsklimat i Järfälla.
Företag Direkt är en av insatserna som ska bidra till ett ännu bättre företagsklimat i Järfälla.
Ladda ned bild

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Järfälla växer, och samtidigt som det byggs nya attraktiva bostäder planerar vi för tusentals nya jobb i attraktiva kontorslägen, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum