Upplands Väsby kommun

Fortsatta insatser ska öka tryggheten i Väsby

Dela

Det finns ett fortsatt behov av att arbeta med trygghetsskapande åtgärder. Det framgår av svaren bland Väsbybor i polisens nya trygghetsundersökning i Stockholmsregionen. Resultatet ska nu användas i det fortsatta samarbetet med polisen.

Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande)

Närmare 1 000 Väsbybor har besvarat polisens enkät med trygghetsrelaterade frågor. Mer än hälften av de svarande har under de senaste tolv månaderna oroat sig för att bli utsatta för ett bostadsinbrott. I resultatet märks även en stor andel som upplever problem med nedskräpning, skadegörelse och mörka områden med dålig belysning.

Det är första gången som polisens trygghetsundersökning genomförs. Delar av resultatet bekräftas av andra genomförda undersökningar som pekar på en känsla av otrygghet.

- Att öka tryggheten är en av våra högst prioriterade frågor. Vi har också arbetat med konkreta åtgärder såsom kameraövervakning och ökad närvaro av väktare och ordningsvakter. Resultatet av trygghetsenkäten understryker tydligt både varför dessa åtgärder behövs och att vi som kommun har jobb kvar att göra, tillsammans med polisen och andra samhällsaktörer. Målet måste vara att människor tryggt ska kunna vistas i hela Väsby oavsett tid på dygnet, säger kommunstyrelsens ordförande Christine Hanefalk (M).

Kommunen har ett pågående arbete med trygghetsskapande åtgärder. Allmänheten har möjlighet att ringa till mobila väktare, stationsområdet bevakas av kameror och gång- och cykeltunnlar har fått förbättrad belysning. Sedan i våras genomsöks offentliga miljöer regelbundet med narkotikahund.

- Resultatet från polisens trygghetsundersökning visar att det brottsförebyggande arbetet måste fortsätta. Vi kommer nu analysera resultatet med polisen och tillsammans vidta åtgärder, säger kommunens brottsförebyggande strateg Emma Rauf-Otworowski.

Mätningen i Upplands Väsby är en del av polisens trygghetsmätning som omfattar samtliga 27 kommuner i Stockholmsregionen.

Kontakter

Bilder

Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande)
Ladda ned bild

Länkar

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 86
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 47 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum