E.ON Sverige AB

Fortsatta satsningar, men höjda avgifter

Dela

E.ON fortsätter att förbättra elnätet. Säkrare leveranser på landsbygden, ökad kapacitet i städerna och en aktiv del i klimatomställningen, är drivkraften för den modernisering som görs.

- Vi har siktet inställt på att våra elnät ska vara stormsäkrade till år 2022. Stora investeringar väntar för att vi ska nå samma goda leveranssäkerhet på landsbygden, som våra kunder har och ska förvänta sig i staden. Men inte nog med det. Inflyttningen till städerna ökar och vårt elnät måste kunna möta den ökade elanvändningen från fler människor och fler elbilar här, säger Johan Aspegren, kommunikationschef E.ON Elnät.

Elnätet fyller dessutom en mycket viktig funktion när det gäller klimatomställningen.

- Våra politiker har beslutat i en bred uppgörelse att Sverige ska vara fossilfritt år 2040. Det är ett bra beslut, men vi på E.ON tycker att det går lite för långsamt. E.ONs mål är tydligt. 2025 ska vi vara fossilfria eller återvunna.

- Vi ska hjälpa våra kunder att ta steg i denna riktning. Hjälp att installera solceller och batterier är ett sätt, infrastruktur för elbilar eller ett utbyggt nät med biogasmackar är ett annat.

Därför fortsätter E.ON göra stora investeringar i elnäten.

Men det betyder också att vi måste höja avgifterna för att klara av våra åtaganden. Knappt 20 kronor mer i månaden får en lägenhetskund betala från och med den 1 juli, 85 kronor för en villa med elvärme.

För ytterligare information Kontakta Johan Aspegren, kommunikationschef E.ON Elnät, telefon 070 655 58 75.

Om

E.ON Sverige AB
E.ON Sverige AB
Carl Gustafs Väg 1
205 09 Malmö

https://www.eon.se

Vi bygger det hållbara samhället

E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag. E.ON har cirka 2 200 medarbetare i Sverige.

Följ E.ON Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum