Västtrafik

Fortsatta störningar hos Västtrafiks anropsstyrda trafik

Dela
Det är fortfarande tekniska störningar i Västtrafiks anropsstyrda trafik, vilket innefattar sjukresor, färdtjänst och skoltaxi. Problemen gäller främst Fyrbodal och Göteborgsregionen.
Risk för förseningar i den anropsstyrda trafiken. Fotograf: 	Thomas Harrysson
Risk för förseningar i den anropsstyrda trafiken. Fotograf: Thomas Harrysson

På grund av tekniska störningar behöver resor med färdtjänst, sjukresor och skoltaxi även fortsättningsvis hanteras manuellt istället för automatiskt, något som kan leda till förseningar främst i Fyrbodal och Göteborgsregionen. 

– Det går att boka resa precis som vanligt för alla resenärer, däremot får resenärer i främst Fyrbodal och Göteborgsregionen räkna med förseningar. Vi försöker lösa resorna i möjligaste mån, men vädjar till alla som inte måste resa att avvakta med att boka sin resa. Om du har en resa bokad men har möjlighet att skjuta på den till nästa vecka, eller lösa den på annat sätt, är vi tacksamma för att du avbokar den, gärna via appen Boka resa eller websidan, säger Åsa Björk, kommunikationsansvarig, anropsstyrd trafik.

De tekniska störningarna beror på en IT-attack hos en systemleverantör till flera av Västtrafiks trafikföretag. Västtrafik fortsätter hantera resorna manuellt till och med måndag.

Västtrafik utför sjukresor i hela regionen och färdtjänst och skoltaxi åt samtliga regionens kommuner utom Göteborg, Borås, Tranemo och Ulricehamn.

Kontakter

Västtrafiks presstjänst

Presstjänsten svarar på medias frågor om kollektivtrafiken i Västsverige.
Maila eller ring oss så hjälper vi dig.

Tel:0771-41 43 99press@vasttrafik.se

Bilder

Risk för förseningar i den anropsstyrda trafiken. Fotograf: 	Thomas Harrysson
Risk för förseningar i den anropsstyrda trafiken. Fotograf: Thomas Harrysson
Ladda ned bild
Åsa Björk, kommunikationsansvarig anropsstyrd trafik. Fotograf: Thomas Harrysson.
Åsa Björk, kommunikationsansvarig anropsstyrd trafik. Fotograf: Thomas Harrysson.
Ladda ned bild

Om

Västtrafik
Västtrafik
Box 123
541 23 Skövde

http://www.vasttrafik.se

Kollektivtrafiken bygger på en evigt modern idé. Genom att resa tillsammans minskar vi köer, reducerar utsläpp och sänker halter av skadliga partiklar i luften. Vi bidrar också till ett mer rättvist samhälle och stärker människors hälsa genom ökad vardagsmotion. Västtrafik ägs av Västra Götalandsregionen och ansvarar för kollektivtrafiken i regionen. Varje dag reser hundratusentals personer med oss. Det är för dem vi finns till.

Följ Västtrafik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Västtrafik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum