Åklagarmyndigheten

Förundersökning inledd i ärende om mord och försök till grovt rån i Kungälv

Dela

Natten till den 10 maj knivhöggs en kvinna i 55-årsåldern i samband med ett rånförsök på en gångbro i närheten av en skola i Kungälv i Västra Götalands län. En förundersökning mot en misstänkt, straffmyndig gärningsperson har nu inletts av åklagare.

Misstankar riktades tidigt i utredningen mot en person som då uppgavs vara under 15 år. Därför inleddes en så kallad LUL31-utredning.

Det har senare i utredningen framkommit att den misstänkte på goda grunder var att bedöma som straffmyndig vid gärningen vilket gjort att LUL31-utredningen avslutats. Utredningen bedrivs nu fortsättningsvis som en förundersökning med den aktuella personen som misstänkt. Sannolik ålder på den misstänkte är 16 år.

Den misstänkte är för närvarande tvångsomhändertagen enligt LVU och befinner sig på ett låst SIS-hem.

Kontakt

Kammaråklagare Thomas Willén är tillgänglig för kommentarer kl 14-15 i dag fredag på 010-562 71 64.


Fakta
Läs mer på aklagare.se om vad som gäller när barn och unga misstänks för brott.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum