Åklagarmyndigheten

Förundersökning inledd om misstänkt människosmuggling

Dela

Åklagare vid Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet har i dag övertagit en förundersökning mot en kommunpolitiker i Ljungby misstänkt för människosmuggling.

Beslutet om att inleda förundersökning fattades initialt av polis i södra Skåne. Under torsdagen överlämnades ärendet till Åklagarmyndigheten och kammaråklagare Anna Edebalk på Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet utsågs till förundersökningsledare i ärendet.

- Förundersökningen är inne i ett inledande skede och det vi nu gör är att titta på vilka olika utredningsåtgärder som kan behöva vidtas för att komma vidare. Det går därför inte att säga något mer om utredningen i nuläget, säger kammaråklagare Anna Edebalk.


Åklagaren är inte tillgänglig för ytterligare kommentarer i nuläget. När ny information finns kommer den att kommuniceras via pressmeddelande.

Presstjänsten
010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum