Åklagarmyndigheten

Förundersökning nedlagd i ärende om bland annat grov misshandel i Jämtland

Dela

Uppdaterad version med rätt AM-nummer nedan. Chefsåklagare Stefan Ekeroth har i dag beslutat att lägga ner en förundersökning om grov misshandel och vållande till annans död i Jämtland. Åklagaren är tillgänglig för media på telefon.

I början av juli i år anhölls en man misstänkt för försök till mord på en kvinna i Jämtlands län. Anhållandet hävdes några dagar senare men misstanke om brott kvarstod. Den 14 juli avled kvinnan till följd av de skador som låg till grund för den ursprungliga misstanken. Misstanken rubricerades efter en tid om till grov misshandel och vållande till annans död.

Utredningen har sedan dess fortgått i avvaktan på Rättsmedicinalverkets slutliga yttrande.

- Yttrandet har nu inkommit och med anledning av vad som framkommer där och tillsammans med vad övrigt utredningsmaterial ger har jag i dag beslutat att lägga ned förundersökningen. Detta på grund av att det inte går att visa om skadorna, och därmed dödsfallet, orsakats av annan person eller av egen orsakad olyckshändelse, till exempel genom ett fall, säger chefsåklagare Stefan Ekeroth

Åklagarmyndighetens ärendenummer: AM-48163-20 

Kontakt

Åklagaren är tillgänglig för media på telefon 010 562 67 68 mellan kl 10-11.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum