Åklagarmyndigheten

Förundersökning om arbetsmiljöbrott i Gimo nedlagd

Dela

Kammaråklagare Jennie Nordin har i dag onsdag lagt ned förundersökningen om misstänkt arbetsmiljöbrott genom vållande till annans död i Gimo då brott inte kan styrkas. Åklagaren är tillgänglig för media.

Två personer omkom i juli 2020 när de skulle besiktiga en cistern på en arbetsplats i Gimo. Arbetsmiljöverket har tidigare anmält en rad brister kring bl a rutinerna för instruktioner.

– Förundersökningen har visat att det föreligger brister i instruktioner men det går inte att bevisa att dessa brister har orsakat händelsen, säger kammaråklagare Jennie Nordin.

Kontakt

Kammaråklagare Jennie Nordin är tillgänglig för media i dag kl. 9.30-10 på 010-562 57 23.

Beslut nedlagd förundersökning Gimo


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

Pressinbjudan: Åklagare väcker åtal om synnerligen grovt vapenbrott kopplat till mord i Botkyrka14.7.2021 08:33:43 CEST | Pressmeddelande

Åklagarmyndigheten och Polismyndigheten bjuder in till pressträff i Stockholm på torsdag den 15 juli i samband med att tre personer åtalas vid Attunda tingsrätt för synnerligen grovt vapenbrott. Åtalet är kopplat till en händelse där en 12-årig flicka sköts ihjäl i Norsborg, Botkyrka i augusti 2020 och på pressträffen kommer polisen även att ge en lägesbild gällande mordutredningen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum