Åklagarmyndigheten

Förundersökning om arbetsmiljöbrott på Karolinska universitetssjukhuset är inledd

Dela

Åklagare har inlett en förundersökning om misstänkt arbetsmiljöbrott genom vållande till annans död på Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge.

En 39-årig sjuksköterska som arbetat med coronasmittade patienter avled i förra veckan. Några dagar senare inkom skyddsombud på Karolinska universitetssjukhuset med en anmälan om att tillräcklig skyddsutrustning saknades och att man gjort avsteg från Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

- Jag har gett polisen direktiv att bland annat hålla inledande förhör och begära in skriftlig dokumentation. Det finns ingen misstänkt person, vi ska nu ta reda på vad som hänt, säger kammaråklagare Jennie Nordin på Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål.

Kontakt

Kammaråklagare Jennie Nordin är tillgänglig per telefon för media i dag, onsdag kl. 9.30-10, 010-562 57 23.

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum