Åklagarmyndigheten

Förundersökning om köp av sexuell tjänst nedlagd i Värmland

Dela

Vice överåklagare Bengt Åsbäck har beslutat att lägga ner förundersökningen mot två personer, en domare och en tidigare jurist i Värmlands tingsrätt, i ett ärende om köp av sexuell tjänst.

– Det finns inte längre anledning att fullfölja förundersökningen. På det utredningsmaterial som finns går det inte att bevisa att de som varit misstänkta har gjort sig skyldiga till brott. Ytterligare utredning kan inte antas förändra bevisläget på ett avgörande sätt. Det går inte att bevisa de objektiva förutsättningarna för att förfarandet ska vara brottsligt, säger vice överåklagare Bengt Åsbäck vid Särskilda åklagarkammaren.

Beslut AM 73833-20

Kontakt

Vice överåklagare Bengt Åsbäck är tillgänglig för media i dag tisdag kl. 9.30-10.15 på 010-562 60 57.

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum