Åklagarmyndigheten

Förundersökning om kvinnas död i Trollhättan läggs ner

Dela
Åklagare vid Särskilda åklagarkammaren har beslutat lägga ner en förundersökning om misstänkt tjänstefel och vållande till annans död i Trollhättan i oktober förra året. Åklagaren är tillgänglig för media på telefon i dag.

Händelsen inträffade i oktober 2021 i Trollhättan. En ung kvinna konstaterades avliden på sjukhus strax efter att hon varit omhändertagen och placerad i arresten enligt lagen om omhändertagande av berusade personer (Lag 1976:511).

Under utredningen av omständigheterna kring det inträffade dödsfallet har flera förhör hållits, en rättsmedicinsk undersökning har genomförts och flera handlingar som varit relevanta för utredningen har inhämtats.

– Jag har nu gått igenom allt material och kommit fram till att det inte går att visa att någon polis eller arrestvakt gjort sig skyldig till brott. Därför har jag beslutat lägga ner förundersökningen, säger chefsåklagare Martin Tidén.


Beslutet

Kontakt

Chefsåklagare Martin Tidén är tillgänglig för en kort kommentar i dag fredag kl. 9.30-10 på 010-562 54 13.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum