Åklagarmyndigheten

Förundersökning om misshandel i Gävle nedlagd

Dela

Åklagaren har beslutat att lägga ned förundersökningen om misshandel där en 32-årig man varit misstänkt. Ärendet har blivit uppmärksammat eftersom mannen är hockeyspelare.

– Förundersökningen mot mannen har lagts ned. Ord står mot ord och tillräckligt stöd för målsägandens uppgifter finns inte. I och med att förundersökningen har lagts ned så råder förundersökningssekretess i ärendet och jag kan därför inte heller ge några ytterligare kommentarer, säger kammaråklagare Annika Hessel som lett förundersökningen.

Målnummer i Gävle tingsrätt: B 1161-21

Tidigare pressmeddelande i ärendet (2021-05-14)


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum