Åklagarmyndigheten

Förundersökning om misstänkt mord i Vittinge läggs ner

Dela

I mitten av juli i år anmäldes en man försvunnen i Vittinge i Uppsala län. Åklagare vid Åklagarkammaren i Uppsala inledde en förundersökning där två personer anhölls på den lägre misstankegraden skäligen misstänkta för mord. Anhållandena hävdes senare och personerna försattes på fri fot. Nu har åklagaren lagt ner förundersökningen.

De två, tidigare misstänkta personerna, var anhållna i tre dagar på den lägre misstankegraden för mord. Ingen av dem begärdes häktade utan frigavs av åklagare med anledning av den låga misstankegraden. De utredningsåtgärder som då kvarstod att göra förväntades ta längre tid än en vecka.

– Samtliga utredningsåtgärder och analyser av bevisning är nu slutförda och förundersökningen har lagts ned. De båda personerna är alltså inte längre misstänkta. De omständigheter som från början utgjorde misstanken har antingen visat sig kunna ha en annan förklaring eller har gett negativa resultat vid analyser av bevisningen. Det finns inte längre något som tyder på att de tidigare misstänkta personerna har med mannens försvinnande att göra. Den förvunna mannen har inte anträffats, säger kammaråklagare Lena Jansson som lett förundersökningen.

Ärendenummer hos Åklagarmyndigheten: AM-106650-21.

Åklagaren har inte möjlighet att vara tillgänglig för ytterligare kommentarer.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum